Dit zeggen de internationale media over de iPad Pro 9.7

Lars Paijmans
4 april 2016, 11:36
2 min leestijd
Dit zeggen de internationale media over de iPad Pro 9.7

De iPad Pro 9.7 ligt vanaf vandaag in de Nederlandse winkels. Hoe brengt de nieuwe tablet van Apple het er vanaf in de eerste beoordelingen? Internationale media hebben de iPad Pro 9.7 getest en zijn over het algemeen erg positief in hun iPad Pro 9.7 reviews.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 9.7 reviews voornamelijk positief

The Verge trakteert de 9,7 inch-iPad Pro op een mooie 9/10 en is te spreken over de hoge snelheid, de krachtige camera en het True Tone Display. Deze schermtechniek past de kleuren van het display op subtiele manieren aan, zodat ze er natuurlijker uitzien, ook als je in een kamer met gekleurde lampen zit. Hierdoor lijkt het scherm meer op een vel papier.

De site is minder te spreken over de hoge prijs van de iPad, iets waar zo’n beetje alle eerste reviews tegenaan lijken te lopen. Ook had het Smart Keyboard voor de iPad Pro 9.7 beter gekund. Apple heeft een kleinere versie van het Smart Keyboard uitgebracht, die je met de Smart Connector van de iPad Pro 9.7 gemakkelijk kunt verbinden. In bovenstaande video kun je het volledige oordeel zien.

Geen vervanger van je laptop

USA Today en Yahoo zijn het grotendeels met elkaar eens. Aan de ene kant is het een fantastische krachtige tablet met een haarscherp display, maar de iPad zal je laptop niet vervangen. Deze discussie werd na de onthulling van de grote iPad Pro ook al gevoerd, omdat Tim Cook de iPad Pro juist wel als laptop vervanger ziet. Een kleiner scherm lijkt er in ieder geval niet voor te zorgen dat deze mening verandert.

AppleInsider trakteert de iPad Pro op een 4 uit 5 en is vooral blij dat de voordelen van de 12,9 inch-iPad Pro nu ook in een kleiner formaat verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan ondersteuning voor de Apple Pencil en de Smart Connector om accessoires te koppelen. Ondanks deze verbeteringen is de tablet nog steeds dun en licht. Naast de hoge prijs en het feit dat de iPad (maar) 2GB RAM heeft, irriteert de website zich ook aan de uitstekende camera.

Verder hebben ook Macworld, The Telegraph en Forbes hun oordeel gegeven over de iPad. Hoewel ze over het algemeen erg positief zijn over de kracht en kwaliteit van de tablet, stelt Forbes dat eigenaren van een iPad Air 2 niet over hoeven te stappen. “De iPad Pro 9.7 is een aantrekkelijke eerste iPad, maar de iPad Air 2 is goedkoper en levert in veel gevallen vergelijkbare prestaties”, aldus Forbes.

Deze week gaan wij bij iPhoned uiteraard ook aan de slag met de nieuwe iPad Pro 9.7, zodat we zelf na kunnen gaan of deze eerste internationale reviews het bij het rechte eind hebben. Je kunt nu al jouw iPad Pro 9.7 bestellen bij verschillende Nederlandse webwinkels. Check het overzicht hieronder voor de beste iPad Pro 9.7-deals.

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 699,95

Vergelijk

Refurbished v.a.

€ 318,99

Vergelijk
Categorie: Devices
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen