‘iPad Pro van 2020 krijgt een 3D Time of Flight-camera’

Dilara Isik
9 oktober 2019, 17:08
1 min leestijd
‘iPad Pro van 2020 krijgt een 3D Time of Flight-camera’

Het lijkt erop dat Apple begin volgend jaar niet alleen met een augmented reality-headset komt, maar ook een iPad Pro met een Time of Flight-sensor gaat uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe iPad Pro op komst’

Eerder werd duidelijk dat Apples eigen augmented reality-headset waarschijnlijk eind 2020 wordt uitgebracht. Nu lijkt het erop dat er in het eerste kwartaal van 2020 ook een nieuwe iPad Pro verschijnt, die beschikt over een 3D Time of Flight-camera aan de achterkant. Dat meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo (via MacRumors). Het gerucht komt overeen met eerdere berichten, die al spraken over een 3D ToF-sensor voor de nieuwste iPad Pro.

iPad Pro 2018 review

Time of Flight-camera

Een Time of Flight-camerasysteem meet de tijd dat een laser- of led-straal verschillende objecten in een ruimte raakt. Hierdoor kan de camera een nauwkeurige 3D-impressie maken van de omgeving. Met de ToF-camera aan de achterkant van de iPad Pro moet de fotokwaliteit aanzienlijk verbeteren. De sensor wordt ook ingezet voor augmented reality-toepassingen en kan dus worden gebruikt voor Apples ARKit.

Nieuwe features in 2020

In juli liet Kuo weten dat twee van de nieuwe iPhones van 2020 deze feature ook moeten hebben. Daarnaast zal de komende MacBook Pro een schaarmechanisme gebruiken voor het toetsenbord, in plaats van het huidige vlindermechanisme dat veel problemen veroorzaakt.

Daarnaast zegt de bekende Apple-analist dat de nieuwe Macs die in 2020 komen ook toetsenborden met een schaarmechanisme zullen hebben. Daardoor moeten de toetsenborden langer meegaan en niet meer zo gevoelig zijn voor vuiltjes.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: Apple
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's