‘Nieuwe iPad Pro heeft vertrouwd design, maar is iets kleiner’

12 januari 2021, 14:58
1 min leestijd
‘Nieuwe iPad Pro heeft vertrouwd design, maar is iets kleiner’

Er zijn renders opgedoken van de vermeende iPad Pro 2021. De nieuwe tablet belooft iets kleiner te worden dan zijn voorganger, maar het design is verder ongewijzigd. De iPad Pro komt waarschijnlijk in maart uit.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 2021 renders tonen vertrouwd beeld

De renders zijn online gezet door MySmartPrice. Deze website deelt regelmatig juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten en claimt de renders te hebben ontvangen van een “betrouwbare” bron. De computeranimaties laten zien dat de opvolger van de iPad Pro 2020 geen nieuw design krijgt.

Het nieuwe model schijnt namelijk grotendeels op dezelfde voet verder te gaan. Dit betekent dat de iPad Pro 2021 een groot scherm krijgt dat vrijwel de gehele voorzijde inneemt, met een dubbele camera en LiDAR-dieptescanner op de achterkant. Laatstgenoemde helpt bij het meten van dieptes en verbetert de fotokwaliteit.

MySmartPrice geeft wel aan dat de nieuwe tablet iets minder breed en hoog is. Apple zou “een paar millimeter” van beide dimensies hebben afgesnoept. De dikte zou daarentegen hetzelfde blijven. Verder claimt de website dat Apple heeft gesleuteld aan de plaatsing van de speakers, maar treedt verder niet in details. Mogelijk krijgt de iPad Pro 2021 iets smallere speakers dan zijn voorganger.

Meer over de nieuwe iPad Pro

Eerdere geruchten stelden dat de nieuwe iPad Pro vooral aan de binnenkant wordt verbeterd. De huidige versie draait op een A13X-processor, maar mogelijk krijgt de nieuwe variant een A14-chip. Deze is ook in de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini te vinden.

Verwacht wordt dat Apple dit jaar directe opvolgers voor de huidige 11 en 12,9 inch-iPad Pro uitbrengt. De meeste geruchten claimen dat de tablets in maart verschijnen. Mogelijk krijgt de nieuwe Pro-tablet een mini-led-scherm. Dit type display blinkt onder meer uit in het tonen van contrasten.

Het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu