‘Nieuwe iPad Pro komt pas in 2020 uit, krijgt speciale 3D-camera’s van LG’

Michel van 't Klaphek
19 september 2019, 8:54
2 min leestijd
‘Nieuwe iPad Pro komt pas in 2020 uit, krijgt speciale 3D-camera’s van LG’

Apple brengt pas in 2020 een nieuwe iPad Pro op de markt. LG gaat de driedubbele camera aan de achterkant leveren. Dit jaar brengt het bedrijf uit Cupertino in ieder geval geen iPad Pro meer uit.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPad Pro komt pas in 2020 uit’

Dat schrijft The Elec. De Koreaanse website claimt te hebben gesproken met mensen uit de productieketen van Apple. LG zou de ToF-camera’s voor de achterkant gaan leveren. Dankzij deze sensoren zou de iPad Pro straks beter overweg kunnen met technieken als ar en vr. The Elec meldt ook dat LG een deal met Apple heeft gemaakt om dezelfde camera’s te gaan leveren voor de iPhones van volgend jaar.

ipad pro 2019 camera 2

De Koreaanse website zegt al een paar maanden dat er dit jaar geen upgrade voor de iPad Pro verschijnt. Bloomberg, doorgaans een betrouwbare bron van informatie, zegt juist dat Apple volgende maand al een nieuwe iPad Pro aankondigt tijdens keynote. Ook twee andere bronnen, Mac Otakara en Sonny Dickson, denken dat de iPad Pro 2019 volgende maand al onthuld wordt.

Lees ook: ‘Zo ziet de nieuwe iPad Pro met driedubbele camera eruit’

Scenario’s

Het zou natuurlijk ook nog zo kunnen zijn dat Apple zowel in oktober als volgend jaar een nieuwe iPad Pro uitkomt. Wellicht is de upgrade van oktober relatief bescheiden, terwijl Apple tijdens de keynote in maart uitpakt en de nieuwe ToF-camera’s laat zien. Gezien het prijskaartje van de iPad Pro is dit echter geen waarschijnlijk scenario.

Puur op basis van de geschiedenis lijkt het logisch dat Apple pas in 2020 een nieuwe Pro uitkomt. Tot nu toe zat er namelijk steeds zo’n 18 maanden tussen upgraden. De eerste iPad Pro kwam in november 2015 uit, terwijl diens opvolger in juni 2017 uitkwam. De derde, en voorlopig meest recente, iPad Pro werd in november van vorig jaar aangekondigd.

Via: MacRumors
Bron: The Elec
Categorieën: Apple, Devices
Device: iPad Pro 2020

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2020
Apple iPad Pro 2020
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen