Apple-topman hint naar aankondiging nieuwe iPad Pro in 2020

Wouter Nijsen
31 oktober 2019, 14:58
2 min leestijd
Apple-topman hint naar aankondiging nieuwe iPad Pro in 2020

Al een tijdje gaan er geruchten over de opvolger van de iPad Pro (2018), maar het lijkt erop dat we deze tablet dit jaar niet meer te zien krijgen. De release van de nieuwe iPad Pro staat hoogstwaarschijnlijk gepland voor begin 2020.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro (2020) aankondiging

Luca Maestri, chief financial officer bij Apple, laat tijdens de besprekingen van de kwartaalcijfers weten dat er rekening is gehouden met het feit dat nieuwe iPad Pro’s telkens op een ander moment worden aangekondigd.

iPad

Hij heeft het hier over het komende kwartaal van eind september tot eind december. Omdat de iPad Pro (2018) vorig jaar eind oktober werd aangekondigd en begin november in de winkels lag, lijkt het erop dat de opvolger pas begin volgend jaar komt.

Mogelijk kiest Apple ervoor om de tablet tijdens een event in maart 2020 te presenteren. Een gerucht stelde eerder dit jaar al dat de nieuwe iPad Pro pas in 2020 zou verschijnen, al waren er toen ook bronnen die dachten dat de tablet alsnog in 2019 het levenslicht zou zien.

Wat we weten over de nieuwe iPad Pro

De afgelopen tijd is het het één en ander over de nieuwe iPad Pro gelekt. Zo zou de tablet zijn voorzien van drie camera’s op de achterkant, waarbij het vermoedelijk gaat om dezelfde camera-opstelling als de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max. Dit zou betekenen dat de iPad Pro naast een normale camera ook een telelens (voor optische zoom) en groothoeklens (voor extra wijde shots) heeft. Ook gaan er geruchten over een 3D Time of Flight-sensor.

Als Apple ervoor kiest om de iPad Pro (2020) in maart aan te kondigen, dan krijgen we mogelijk tijdens hetzelfde event de iPhone SE 2 te zien. Deze opvolger van het compacte toestel zou er aan de buitenkant uitzien als een iPhone 8, maar wel beschikken over nieuwe hardware. Volgens de laatste geruchten gaat de massaproductie van de SE 2 in januari van start, waarna de release in maart moet volgen.

Gerucht: iPhone SE 2 vanaf maart 2020 te koop

Het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Spotlight: Apple
Device: iPad Pro 2020

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's