‘iPad Pro 2020 krijgt 3D-camera’s voor betere diepteherkenning’

Wouter Nijsen
27 augustus 2019, 13:01
2 min leestijd
‘iPad Pro 2020 krijgt 3D-camera’s voor betere diepteherkenning’

De iPad Pro die in 2020 verschijnt, krijgt 3D-camera’s aan de achterkant die moeten helpen met diepteherkenning. Apple zou de technologie ook naar iPhones willen brengen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro’s krijgen 3D-camera’s’

Het gerucht is afkomstig van The Elec, een website die we nog niet zo vaak hebben gehoord als het om Apple-geruchten gaat. De betrouwbaarheid van de informatie is dan ook lastig te controleren.

De Time of Flight-sensor van de 3D-camera stuurt een infraroodlicht uit naar alle objecten om je heen en berekent vervolgens hoe snel het licht weerkaatst. Op die manier wordt een 3D-scan van de omgeving gemaakt. De massaproductie van deze camera’s zou aan het einde van dit jaar beginnen, waarna de 2020 iPad Pro met de techniek wordt uitgerust.

Vooralsnog nemen we het gerucht met een korreltje zout, want het spreekt veel andere berichten tegen. Het doorgaans betrouwbare Bloomberg meldde onlangs dat Apple de iPad Pro nog dit jaar wil vernieuwen, waardoor het onlogisch zou zijn als het bedrijf uit Cupertino een aantal maanden later met nog een nieuwe Pro komt.

De iPad Pro 2018 werd bovendien in november van dat jaar uitgebracht. Daarnaast introduceert Apple compleet nieuwe features doorgaans eerst op nieuwe iPhones, en niet op de iPad.

Dieptecamera voor iPhone 2020

Eerder dit jaar meldde de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo dat ook de iPhone 2020 wordt uitgerust met een 3D-dieptecamera. Die smartphone wordt waarschijnlijk pas in september 2020 aangekondigd, en hierbij is het nog maar de vraag of alle iPhone-modellen dat jaar zo’n camera krijgen.

Het is onduidelijk of de iPhone 11, die volgende maand wordt aangekondigd, al over een speciale 3D-camera met Time of Flight-sensor beschikt. Geruchten spreken weliswaar over drie camera’s achterop, maar het is onduidelijk waar de derde lens voor gaat dienen. De huidige iPhone XS en XS Max hebben een primaire camera en een tweede lens voor optische zoom.

Onze 6 verwachtingen voor het iPhone 11-event in september

Het laatste nieuws over Apple

Bron: The Elec
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: Apple
Device: iPad Pro 2020

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's