‘Zo ziet de nieuwe iPad Pro met driedubbele camera eruit’

Michel van 't Klaphek
17 september 2019, 19:02
2 min leestijd

De iPad Pro 2019 krijgt net als de iPhone 11 Pro (Max) een driedubbele camera op de achterkant. De iPad kan onder meer video’s in 4K-kwaliteit schieten en wordt in oktober gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Zo ziet de iPad Pro 2019 met driedubbele camera eruit

Dat claimt Sonny Dickson. De website heeft een foto in handen gekregen waarop vermoedelijk een prototype van de nieuwe iPad Pro te zien is. Het plaatje is afkomstig van een bron die in het verleden “al vaker betrouwbaar is gebleken”, zo valt te lezen. Vooral de iets uitstekende camerabult op de achterkant met daarin drie sensoren valt op.

iPad Pro 2019 driedubbele camera

Het zou om precies dezelfde cameramodule gaan als die van de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Dit betekent dat je naast de primaire sensor straks ook een ultragroothoeklens en telefotolens tot je beschikking hebt (allemaal 12 megapixel). Ook de Camera-software zou flink verbeterd worden. Dit is vooral fijn voor fotografen en videomakers, omdat ze zo gemakkelijk op de iPad Pro kunnen nabewerken.

Het enige verschil met de camera-opstelling van de iPhone 11 Pro (Max) is dat er geen glazen beschermlaagje bij de vermoedelijke iPad Pro 2019 aanwezig is. Het is niet duidelijk of dit een bewuste keuze van Apple is, of dat het prototype slechts is bedoeld om een indruk van het ontwerp te geven en details achterwege zijn gelaten.

Aankondiging in oktober

Sonny Dickson heeft een redelijk goede reputatie als het op Apple-geruchten aankomt. Eerder was de website er bijvoorbeeld als de kippen bij om te melden dat de inmiddels geannuleerde AirPower met productieproblemen kampte. Bovendien staat de foto niet op zichzelf. Eerder claimden ook al Mac Otakara en Bloomberg dat Apple later dit jaar een iPad Pro met drie sensoren op de achterkant zou uitbrengen.

Tot slot schrijft de website dat de nieuwe tablet in oktober tijdens een Apple-event wordt aangekondigd. Wil je op de hoogte blijven van de iPad Pro 2019? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app voor je iPhone of iPad!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen