De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘iPad Pro 2018 krijgt usb c-aansluiting en 4 andere grote verbeteringen’

Lars Paijmans
9 oktober 2018, 8:53
3 min leestijd
‘iPad Pro 2018 krijgt usb c-aansluiting en 4 andere grote verbeteringen’

Nu de iPad Pro 2018 bijna wordt onthuld, duikt er vandaag een lijst aan interessante verbeteringen op die Apple dit jaar doorvoert. Zo gaat de iPad Pro 2018 usb-c ondersteunen.

Het kan bijna niet anders dan dat Apple deze maand nog een gloednieuwe iPad Pro uit de doeken doet. De tablet neemt een flinke stap voorwaarts met een nieuw design en de introductie van Face ID. 9to5Mac publiceert vandaag een overzicht met nieuwe informatie die zich op vijf onderdelen focust.

Lees verder na de advertentie.

1. iPad Pro 2018 krijgt usb-c-poort

Apple rust de nieuwe Pro uit met een usb-c-aansluiting. Een grote verandering, want dat betekent dat je een iPad gemakkelijk kunt aansluiten op een extern beeldscherm, net zoals je dat met een MacBook doet.

iPad Pro 2018 usb c

Deze aansluiting kun je gebruiken om beelden in 4K HDR uit te sturen naar een scherm. Voor deze functie is een nieuw onderdeel in de Instellingen-app aanwezig. Hier kun je de resolutie instellen, HDR aan- en uitzetten en andere beeldscherminstellingen aanpassen.

2. Face ID werkt ook in landschapsmodus

We hadden verwacht dat de iPhone XS (en zeker de XS Max) dit al zouden ondersteunen, maar de iPad Pro 2018 wordt het eerste apparaat dat Face ID in Landschapsmodus ondersteunt. De camera werkt hierdoor als je de iPad rechtop houdt, maar ook als je hem gekanteld wegzet.

Alleen als je de tablet ondersteboven houdt herkent de camera je niet. Als je een iPhone X of nieuwer hebt, zal Face ID je bekend voorkomen. Het installatieproces en de werking zijn identiek aan die van de iPhone.

iPad Pro 2018 usb c

3. Een nieuw edge-to-edge scherm

De belangrijkste uiterlijke verandering van de iPad Pro 2018 heeft met het scherm te maken. Deze loopt tot aan de randen door, waardoor de homeknop plaatsmaakt voor een Face ID-camera. De schermranden zijn dun, maar breed genoeg om deze camera en de benodigde sensoren in te verwerken. Daardoor heeft de iPad in tegenstelling tot de iPhone geen notch (de inkeping bovenin het scherm).

4. Een nieuwe Apple Pencil

Het slimme tekenpennetje van Apple krijgt een derde upgrade met een nieuw model dat tegelijk met de Pro verschijnt. De nieuwe Pencil kun je gemakkelijker koppelen door hem simpelweg in de buurt van de iPad te houden, net zoals dit nu al werkt met AirPods en de HomePod.

Hierdoor kun je ook wisselen tussen apparaten zonder de Pencil met de oplaadpoort van de tablet te verbinden. Of oudere Apple Pencils op deze nieuwe iPad werken, is onduidelijk.

5. Een nieuwe Magnetic Connector

De Smart Connector (de drie magnetische cirkels onderaan de vorige iPad Pro) wordt in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe ‘Magnetic Connector’ zit op de achterkant van de Pro verwerkt en kan gebruikt worden om accessoires aan te sluiten.

iPad Pro 2018

Apple heeft een nieuwe versie van het Smart Keyboard hiervoor ontworpen, maar ook andere bedrijven kunnen accessoires voor deze nieuwe aansluiting gaan maken. Via deze poort kan de iPad stroom doorgeven aan het accessoire, en kunnen ook software-updates worden geïnstalleerd.

Wanneer verschijnt de nieuwe iPad Pro?

Het begint er steeds meer op te lijken dat Apple deze maand een nieuw Apple event organiseert. Daar krijgen we de nieuwe iPad Pro te zien, die vervolgens voor het einde van de maand te bestellen is. Naast de nieuwe iPad zou Apple ook aan een nieuwe MacBook Air werken en een herziene versie van de Mac Mini. Al onze verwachtingen lees je hieronder.

Lees ook: Dit verwachten we van het Apple oktober-event

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu