iPad Pro 2018 teardown: betere audio, slecht te repareren en meer

Lars Paijmans
12 november 2018, 17:03
2 min leestijd
iPad Pro 2018 teardown: betere audio, slecht te repareren en meer

Na de nieuwe MacBook Air en Mac mini is het nu tijd voor de nieuwe iPad Pro om vakkundig ontleedt te worden door iFixit. Wat voor nieuwe dingen ontdekken we in de iPad Pro 2018 teardown?

Lees verder na de advertentie.

De iPad Pro 2018 teardown is hier!

Hoewel Apple de nieuwe iPad Pro uitgebreid demonstreerde tijdens het oktober-event, blijft het interessant om te zien wat een teardown oplevert. Door de nieuwe tablet schroefje voor schroefje uit elkaar te halen komen we te weten welke vernieuwingen Apple achter de schermen heeft doorgevoerd.

iPad Pro 2018 teardown

Dat begint al als iFixit het scherm van de nieuwe iPad verwijdert. Het eerste wat opvalt zijn de nieuwe speakers, die bestaan uit vier subwoofers en vier tweeters. Aan zowel de boven- als de onderkant zitten gaatjes voor het geluid, zodat de iPad een flink volume kan voortbrengen.

De accu lijkt iets gemakkelijker te repareren te zijn dan bij voorgaande iPads. Hier blijkt ook dat de accu iets minder krachtig is dan zijn voorganger. Wat Face ID betreft gebruikt Apple zoals verwacht dezelfde techniek als in de iPhone XS, simpelweg in een andere vorm zodat het in de schermranden van de iPad past.

Over de afkomst van specifieke onderdelen zijn er weinig schokkende ontdekkingen. Het apparaat is uitgerust met de A12X-chip en wifi- en Bluetooth-modules van Apple zelf. Daarnaast hebben onder meer Toshiba, Micron, Broadcom en Texas Instruments onderdelen geleverd.

Slecht te repareren

Het zal je niet verbazen dat ook deze iPad weer geen hoge score krijgt op het gebied van repareerbaarheid. iFixit geeft de nieuwe Pro een drie uit tien, waarbij tien makkelijk te repareren is.

Het voordeel ten opzichte van eerdere iPads is de usb-c-poort die gemakkelijk te vervangen is en het ontbreken van de homeknop. Toch is er nog veel te verbeteren, omdat Apple bijna ieder onderdeel vastgeplakt heeft, wat een doe-het-zelf-reparatie erg lastig maakt.

Meer weten over teardowns van andere nieuwe Apple-producten? Check dan hieronder hoe de nieuwe MacBook Air eindelijk een accu heeft die je gemakkelijker kunt vervangen.

Lees ook: Eindelijk: Apple versimpelt vervangen van accu’s in nieuwe MacBook Air

Bron: iFixit
Categorie: Devices
Device: iPad Pro 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's