Round-up: dit vinden internationale media van de iPad Pro (2018)

Florence Peeters
5 november 2018, 17:11
4 min leestijd
Round-up: dit vinden internationale media van de iPad Pro (2018)

Langzaam verschijnen de eerste internationale reviews van de iPad Pro (2018). Niet alle media zijn even positief over Apples nieuwe krachtige tablet.

iPad Pro (2018) review round-up

De iPad Pro 2018 ligt aankomende vrijdag in de winkels. Dat betekent ook dat de eerste meningen en reviews van internationale media binnendruppelen. Opvallend genoeg is lang niet iedereen lyrisch over de nieuwe tablet.

De techsites zijn eensgezind positief over het prachtige design en hoe krachtig de hardware wel niet is. Maar veel media vinden dat besturingssysteem iOS achterblijft, en hierdoor de iPad Pro (2018) niet zijn volle potentie bereikt.

Mashable

Als gemiddelde gebruiker krijg je met de nieuwe iPad Pro geen waar voor je geld, omdat je er te weinig uit haalt, vindt Mashable. Deze tablet is echter wel perfect voor creatieve professionals. Het zorgt er namelijk voor dat je een hele nieuwe en natuurlijke manier van creëren aanleert.

Het is dan ook geen vervanger voor een laptop, maar volgens Mashable juist een betere manier om te editen, tekenen en schrijven. Zeker in combinatie met de Apple Pencil, wat een must-buy accessoire is om er alles uit te kunnen halen.

Lees de volledige review op Mashable

ipad pro 2018 usb-c

CNET

CNET roemt het nieuwe design en de prestaties van de iPad Pro. Ook de verbeterde Pencil maakt een grote stap vooruit. Het minpunt volgens de website is dat accessoires als de Keyboard Folio Case en Apple Pencil noodzakelijke aankopen zijn.

Deze krikken de al hoge prijs erg omhoog. Bovendien is iOS op de iPad nog niet op het level van macOS, en is het jammer dat doorslaggevende apps als Photoshop nog niet beschikbaar zijn. Dat maakt het een prachtig apparaat waar sommige creatievelingen volgens CNET helaas nog teveel compromissen voor moeten sluiten.

Lees de volledige review op CNET

The Verge

The Verge is niet zo positief over de nieuwe iPad Pro. Wel over de indrukwekkende specificaties en verbeteringen, maar zeker niet over het achterblijven van iPad-verbeteringen in iOS 12. Het feit dat Apple geen stappen heeft gemaakt hierin, zorgt ervoor dat de tablet er uiteindelijk niet op vooruit gaat ten opzichte van vorig jaar.

De hardware wordt tegengehouden door gelimiteerde software. Zo ondersteunt iOS geen externe opslag. Ondanks dat de tablet eindelijk een usb-c-aansluiting heeft, kun je er geen harde schijf op aansluiten. Hierdoor is de iPad nog altijd geen vervanger voor een MacBook.

Lees de volledige review op The Verge

The Washington Post

The Washington Post heeft een week lang voor alles de iPad Pro (2018) gebruikt. De tablet laat je alles doen wat je wil, maar de reviewer heeft geen handige manier gevonden om te multitasken, urenlang fatsoenlijk te zitten met een iPad of net zoals een laptop deze op je schoot te balanceren.

Ook het niet hebben van een muis bleek een groot gemis. Toch ziet The Washington Post dit als een kwestie van tijd, en zijn we straks allemaal gewend aan de nieuwe iPad-manier van werken. Volgens de krant is de uitspraak van Apple dat de iPad de toekomst is helemaal niet zo gek, maar er zijn nog wel enkele verbeteringen nodig.

Lees de volledige review op The Washington Post

TechCrunch

Ook TechCrunch ziet de iPad Pro pas echt zijn volle potentie gebruiken zodra je deze gebruikt in combinatie met de nieuwe Apple Pencil. Ook deze website vindt dat Apple nog te weinig doet om iOS de krachtige hardware van de iPad Pro te laten ondersteunen.

De mogelijkheid om meerdere apps tegelijkertijd in split-screen te gebruiken is fijn, maar slechts een fractie van wat er allemaal mogelijk is. Dit wordt enigszins opgelost door de Pencil, maar laat nu pijnlijk zien welke gebreken iOS allemaal heeft op een iPad.

Lees de volledige review op TechCrunch

iPad Pro 2018

Wired

Wired noemt de 2018 iPad Pro een verfrissende stap vooruit, en het apparaat mag zich met recht een computer noemen. Wel moet iedere koper zich afvragen of het de juiste computer is voor diegene.

De iPad kan momenteel nog niet multitasken zoals een pc kan, en het feit dat sommige apps gelimiteerd zijn, maakt het soms lastiger werken. Hoewel de iPad Pro over het algemeen gebruikersvriendelijker en krachtiger is als laptops, zal nog niet iedereen er klaar voor zijn om hun pc te vervangen voor deze tablet.

Lees de volledige review op Wired

Engadget

Het nieuwe design maakt de iPad Pro 2018 gebruiken een stuk makkelijker volgens Engadget. Hij is lichter, en zelfs de 12,9 inch-variant is door het dunnere en kleinere ontwerp prima met één hand te gebruiken.

Het maakt alledaagse dingen als lezen, internetten en YouTube-video’s checken gemakkelijker. Ook is de toevoeging van usb-c volgens de site erg fijn. Maar ook Engadget loopt tegen gebreken van iOS aan nu de hardware van de iPad Pro zo krachtig is.

Lees de volledige review op Engadget

Vanaf vrijdag verkrijgbaar in Nederland

De nieuwe iPad Pro (2018) is vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar in Nederland. Je hebt de keuze uit vier verschillende opslagcapaciteiten: 64GB, 256GB, 512GB en 1TB. Het 11-inch model is verkrijgbaar vanaf 899 euro, voor de 12,9-inch versie betaal je minstens 1119 euro.

→ Lees ook: iPad Pro (2018) heeft usb-c: dit kun je er allemaal mee

Categorie: Devices
Device: iPad Pro 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday