Overzicht: Wanneer we de nieuwe iPad Pro, MacBook Air en meer verwachten

13 september 2018, 9:01
3 min leestijd
Overzicht: Wanneer we de nieuwe iPad Pro, MacBook Air en meer verwachten

Hoewel Apple gisteren genoeg te vertellen had met drie nieuwe iPhones en een Apple Watch, werden er ook veel producten niet aangekondigd. Wat is daarmee aan de hand en wanneer kunnen we ze wel verwachten?

Lees verder na de advertentie.

Wanneer is de MacBook Air en iPad Pro 2018 releasedatum?

Apple trok gisteren bijna twee uur uit om ons voor te stellen aan de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR en Apple Watch Series 4. Op basis van gelekte info en geruchten heeft het bedrijf echter nog meer voor ons in petto dit jaar.

Lees ook: iPhone XS-event round-up: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

iPad Pro 2018 releasedatum

iPad Pro 2018

Het is overduidelijk dat er een gloednieuwe iPad Pro 2018 aankomt, met ondersteuning voor Face ID en een nieuw design. Als iOS 12 volgende week maandag verschijnt, is de software van de iPad al klaar voor Face ID en dit nieuwe scherm, zo bewees gelekte code uit de bèta. Deze nieuwe iPad zou wederom in twee formaten verschijnen en is het high-end en duurdere broertje van de in maart verschenen iPad 2018. De iPad Pro 2018-releasedatum zal dus ongetwijfeld nog dit jaar plaatsvinden.

MacBook Air 2018

Ook over de nieuwe MacBook Air is inmiddels zoveel informatie bekend dat het zeker is dat dit apparaat spoedig in de winkels ligt. De Air zou eindelijk een Retina-display krijgen en een nieuwer design met smallere schermranden. Ook heeft de laptop een Touch ID-vingerafdrukscanner in het toetsenbord, zodat je snel en veilig kunt inloggen.

MacBook Air 2018

Nieuwe 12 inch MacBook en iMac

Voor het einde van het jaar moeten de iMac en 12 inch-MacBook ook nog een upgrade krijgen. Verwacht geen grote vernieuwingen zoals bij de nieuwe MacBook Air, maar een kleinere upgrade die de apparaten uitrust met een nieuwe processor en eventueel meer werkgeheugen. Dit soort aankondigingen doet Apple soms ook wel eens via een simpel persbericht, dus we houden onze mailbox in de gaten.

Nieuwe Mac Mini

Dit jaar heeft Apple meerdere keren de hint gegeven dat de Mac Mini nog niet vergeten is. Apple zou stilletjes aan een nieuwe versie van het kleine apparaat werken dat zich richt op de professionele gebruiker die geen MacBook nodig heeft, app-ontwikkelaars en mensen met een eigen server thuis. Verder is er nog weinig uitgelekt over de Mac Mini, dus het zou ons niet verbazen als deze nog een jaartje opschuift.

Nieuwe AirPods

Verbeterde AirPods

Voor de grote verbeteringen van de AirPods moeten we tot volgend jaar wachten, maar dit jaar zou er nog een aangepaste versie van de populaire koptelefoon verschijnen. Een nieuw model met een doosje dat draadloos op te laden is en AirPods die luisteren naar ‘Hé Siri’. In het promofilmpje van de keynote werd deze functie al gedemonstreerd, dus reken er maar op dat we deze spoedig in de Apple Store zullen zien.

AirPower

Tja, over de AirPower maakt Apple liever geen woord meer vuil, zo bleek gisteren wel. De draadloze oplader werd tegelijk met de iPhone 8 en X onthuld, maar achter de schermen is het daarna goed fout gegaan. Zelfs een jaar later is de oplader nergens te bekennen en het is zelfs zo erg dat Apple het woord draadloos opladen tijdens de presentatie niet in de mond nam. Wat er met AirPower achter de schermen allemaal mis is gegaan zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar voorlopig is het een groot raadsel wanneer de oplaadmat verschijnt.

Wanneer kunnen we deze producten verwachten?

Zoals je ziet is er nog een flinke lijst aan producten die Apple gaat onthullen dit jaar. Zoveel zelfs, dat het ons niet zou verbazen als het bedrijf in oktober of november een extra keynote geeft. Net als twee jaar geleden zou deze in het teken staan van de nieuwe iPad Pro 2018 releasedatum en de nieuwe MacBook, met als extra aankondigingen AirPower en nieuwe AirPods. Als deze begin oktober gehouden wordt kan Apple nog mooi even de aandacht vestigen op de start van de iPhone XR-verkoop, die in die periode van start gaat. Zoals altijd houden wij je op de hoogte als we meer weten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu