iOS 12.1-bèta verklapt: nieuwe iPad Pro met Face ID komt volgende maand

Lars Paijmans
19 september 2018, 8:54
2 min leestijd

Dankzij de nieuwe beta van iOS 12.1 heeft Apple de iPad Pro 2018 release in oktober per ongeluk bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1 bèta verklapt iPad Pro 2018 release

Het blijkt een hele uitdaging te zijn voor Apple om onaangekondigde apparaten niet per ongeluk prijs te geven in bètasoftware. Eerder dit jaar gaf de code van de iOS 12-bèta al prijs dat de nieuwe iPad Pro Face ID zou krijgen, en vandaag komen we te weten dat de tablet in oktober al in de winkels ligt.

iPad Pro 2018 release

9to5Mac ontdekte in de code van iOS 12.1 namelijk de verwijzing naar ‘iPad2018Fall’ in de Setup-app. In iOS 12 had deze app enkel verwijzingen naar de nieuwe iPhones, maar zodra iOS 12.1 verschijnt hoort de nog onaangekondigde iPad hier ook bij. Naar verwachting verschijnt iOS 12.1 eind oktober, dus de kans is groot dat deze software standaard op de iPad Pro 2018 draait, die rond die periode in de winkels ligt.

Een andere aanwijzing is de ondersteuning van iCloud synchronisatie voor Memoji. Er zullen nu weinig mensen zijn met twee iPhone X-modellen, maar zodra je zowel op de iPhone als iPad Animoji kunt gebruiken is het handig als deze figuurtjes op al je apparaten gelijk zijn. Daarnaast bevat de code verwijzingen naar ondersteuning voor Face ID in landschapsmodus, handig als je een iPad gekanteld wegzet en toch met gezichtsherkenning de tablet wil ontgrendelen.

Een nieuw event in oktober?

Tijdens het Apple-event van een week geleden koos het bedrijf ervoor om zich puur op de drie nieuwe iPhones en Apple Watch Series 4 te focussen. Dat zou betekenen dat we in oktober nog een event kunnen verwachten, waar we naast deze iPad Pro ook een nieuwe MacBook Air en AirPods te zien zouden krijgen. We raden dus aan om nog even een maandje te wachten als je van plan bent een iPad Pro te kopen.

Lees ook: Wanneer we de iPad Pro 2018, MacBook Air 2018 en meer verwachten

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen