De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple registreert vijf nieuwe iPads en Macs in Europa

Lars Paijmans
5 juli 2018, 12:14
2 min leestijd
Apple registreert vijf nieuwe iPads en Macs in Europa

Bereid je voor op een aantal nieuwe iPads en Macs: Apple heeft vijf iPads en vijf Macs geregistreerd bij een Europese consumentencommissie. Dit weten we er nu over.

Lees verder na de advertentie.

MacBook en iPad Pro 2018 registratie ontdekt

De Eurasian Economic Commission database is een waardevolle bron als het op het ontdekken van onaangekondigde Apple-producten aankomt. Het bedrijf uit Cupertino dient hier al zijn nieuwe apparaten te laten keuren voordat ze verkocht mogen worden. Dit betekende in het verleden vaak dat geregistreerde producten ongeveer een maand later in de verkoop gingen.

iPad Pro 2018 registratie

Consomac ontdekte dat Apple onlangs vijf nieuwe iPads en vijf nieuwe Macs ingediend heeft. De kans is groot dat het hier gaat om de nieuwe iPad Pro met Face ID, waarbij de vijf verschillende serienummers mogelijk met afwijkende schermformaten en opslagcapaciteiten te maken hebben.

De vijf Macs duiden waarschijnlijk op de komst van nieuwe MacBooks, waar we de afgelopen maanden al meer geruchten over gehoord hebben. Zo zou de MacBook Pro ververst worden met betere hardware en is er een gloednieuwe MacBook Air op komst met een Retina-display voor een schappelijke prijs. Gisteren dook er bovendien een benchmarktest op die de kracht van de nieuwe MacBook Pro liet zien.

Opvallend genoeg draaien de geregistreerde iPads en Macs op iOS 11 en macOS High Sierra. Naar verwachting zouden de nieuwe producten namelijk verschijnen als iOS 12 en macOS Mojave al beschikbaar zijn. In dat geval zou het voor de hand liggen dat de apparaten uit de doos op deze nieuwe versies van de software draaien.

Hoe betrouwbaar zijn deze registraties?

In het verleden hebben deze registraties onder meer de komst van de iPhone 7, AirPods en Apple Watch verklapt. Toch nemen we deze nieuwe registraties met een klein korreltje zout, omdat Apple een paar maanden geleden op deze manier ook een aantal iPhones registreerde. Destijds dachten we dat het hier om de iPhone SE 2 ging, maar sindsdien hebben we er niets meer van vernomen en is de kans dat de SE 2 nog verschijnt minimaal.

Zou Apple een nieuwe manier gevonden hebben om deze registraties in te dienen en mensen voor de gek te houden? Of schrapte het bedrijf de SE 2 echt last minute en komen deze nieuwe iPads en Macs binnen nu en een maand of twee uit? Het antwoord op deze vragen krijgen we waarschijnlijk pas in de loop van september.

Bron: Consomac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu