‘Gelekte modelnummers wijzen op iPad Pro 2018 en nieuwe Apple Pencil’

Wouter Nijsen
12 oktober 2018, 9:36
2 min leestijd
‘Gelekte modelnummers wijzen op iPad Pro 2018 en nieuwe Apple Pencil’

Het lijkt erop dat Apple nog dit jaar met drie varianten van de iPad Pro 2018 komt. De website MySmartPrice meldt dat het bedrijf uit Cupertino drie modelnummers heeft geregistreerd, die wijzen op de nieuwe tablets. Ook komt er mogelijk een nieuwe Apple Pencil.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro 2018 modelnummers gelekt’

Het gaat om de modelnummers A1876, A1980 en A1993, die overeenkomen met nummers die eerder dit jaar door Apple werden geregistreerd. Hoogstwaarschijnlijk gaat het niet om drie hele verschillende iPad Pro’s, maar varianten van de iPad Pro 2018. Apple brengt doorgaans een wifi- en 4G-variant van zijn tablet uit, en zou de nieuwe Pro dit jaar in twee formaten op de markt brengen: 10,5 en 12,9 inch.

Opvallend is dat er ook een modelnummer is opgedoken, waarbij simpelweg ‘bluetooth device’ wordt vermeld. Dit lijkt te duiden op een vernieuwde Apple Pencil, die met de iPad Pro 2018 te gebruiken is. Over het pennetje zijn al verschillende geruchten verschenen: je zou ‘m bijvoorbeeld makkelijker met de iPad kunnen verbinden.

Meer over de iPad Pro 2018

De afgelopen weken zijn we al het een en ander te weten gekomen over de iPad Pro 2018. Zo zou de tablet een usb-c-poort krijgen, waardoor hij gemakkelijk is aan te sluiten op een extern beeldscherm en snelladen ondersteunt. Huidige iPads beschikken nog over een Lightning-poort en worden geleverd met een langzame 10 Watt-adapter.

Belangrijker is dat het scherm bijna de hele voorkant vult en doorloopt tot aan de randen. Apple zou het apparaat uitrusten met Face ID, dat ook in de landschapsmodus moet werken. Tot slot spreken geruchten over een nieuwe ‘Magnetic Connector’, die gebruikt kan worden om accessoires aan te sluiten.

Mogelijk onthult Apple de iPad Pro 2018 op een evenement in oktober. Hoewel het bedrijf uit Cupertino nog geen uitnodigingen heeft gestuurd, is er genoeg om aan te kondigen. Al geruime tijd gaan er geruchten over een nieuwe MacBook Air, 12 inch-MacBook, verbeterde Mac Mini en iMac en nieuwe AirPods.

Lees verder: dit verwachten we van Apples oktober-event

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Bron: MySmartPrice
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Device: iPad Pro 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen