Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple geeft uitleg over omstreden iPad Pro: zo wordt de tablet gemaakt

Michel van 't Klaphek
5 januari 2019, 13:17
2 min leestijd
Apple geeft uitleg over omstreden iPad Pro: zo wordt de tablet gemaakt

In een nieuw artikel legt Apple precies uit hoe de nieuwe iPad Pro wordt gemaakt. Daarmee reageert het bedrijf uit Cupertino (nogmaals) op de ontstane ophef over kromgetrokken tablets.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 2018 krom: Apple reageert

De storm rondom de iPad Pro (2018) is nog niet gaan liggen. Meerdere gebruikers vinden dat de behuizing van de tablet niet robuust is en daardoor makkelijk verbuigt. Nadat het bedrijf uit Cupertino eerder al een schriftelijke reactie deelde, heeft men nu een speciaal uitlegartikel online gezet.

Hierin staat dat de nieuwe iPad Pro geproduceerd wordt door middel van ‘co-molding’. Hierbij wordt vloeibaar plastic gebruikt om de afgeronde hoeken te maken. Na het afkoelen wordt de vorm door een machine bijgeschaafd, zodat de tablet compleet symmetrisch is.

De iPad Pro (2018) is Apples dunste tablet ooit en de maximale kromming tussen beide uiteinden mag niet groter zijn dan 400 microns. Dit is vergelijkbaar met de ‘dikte’ van vier op elkaar liggende A4’tjes. Apple legt uit dat wanneer je nieuwe tablet toch zichtbaar verbogen is, je in aanmerking komt voor kosteloze vervanging.

→ Lees ook onze iPad Pro (2018) review, of bekijk de video:

Heb jij een kromgetrokken iPad Pro? Dit moet je doen

Wanneer je tijdens de feestdagen een kromme iPad Pro hebt gekocht kun je hem binnen 14 dagen na aankoop zonder problemen ruilen. Ook als je er pas na deze termijn achterkomt dat je iPad Pro een beetje gebogen is, is er geen vuiltje aan de lucht. Je hebt in Nederland namelijk standaard twee jaar garantie op een nieuw Apple-product.

Neem bij problemen contact op met de klantenservice van Apple of maak een afspraak in een van de fysieke Stores. Het winkelpersoneel is op de hoogte van de situatie en helpt je graag.

Het uitlegartikel is inmiddels al de derde reactie van Apple op de ontstane ophef. Eerder zei het bedrijf dat het normaal is dat sommige iPad Pro’s enigszins verbogen zijn en dat er geen sprake van een defect is. Veel mensen waren niet blij met deze reacties.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu