‘iPad Pro 2018 wordt kleiner en dunner, zonder koptelefoonaansluiting’

Lars Paijmans
15 oktober 2018, 8:49
2 min leestijd
‘iPad Pro 2018 wordt kleiner en dunner, zonder koptelefoonaansluiting’

Terwijl we wachten tot Apple een nieuw event aankondigt, weten we zo’n beetje alles al over de iPad Pro 2018. Het plaatje is vanaf vandaag weer wat completer nu de afmetingen zijn gelekt.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 2018 koptelefoonaansluiting verdwijnt

De nieuwe informatie is afkomstig van een lekker op Twitter, die onlangs ook vroegtijdig de afmetingen van de iPhone XS en iPhone XR deelde. Twitter-gebruiker CoinCoin stelt dat de nieuwe iPad Pro (die in twee formaten verschijnt) 5,9 millimeter dik zou zijn. Dat is dunner dan zijn voorganger en de reden dat de tablet geen traditionele koptelefoonaansluiting meer heeft.

Deze afmetingen sluiten aan bij informatie die dit weekend op Slashleaks verscheen. Waarschijnlijk is de kleinere versie 5,8 millimeter dik en is het grotere model net ietsje forser. De afmetingen zijn als volgt, met daarachter de afmetingen van de vorige iPad Pro.

iPad Pro 2018 koptelefoonaansluiting

iPad Pro 2018 10,5 inch-model afmetingen:

  • Dikte: 5,9 – 6,1 millimeter
  • Lengte: 247,6 – 250,6 millimeter
  • Breedte: 178,5 – 174,1 millimeter

iPad Pro 2018 12,9 inch-model afmetingen:

  • Dikte: ? – 6,9 millimeter
  • Lengte: 280,6 – 305,7 millimeter
  • Breedte: 215 – 220,6 millimeter

Komst iPad Pro 2018 zo goed als zeker

Dat Apple spoedig een nieuwe iPad Pro uitbrengt is zo goed als zeker. Het apparaat is toe aan een upgrade en door de hoeveelheid geruchten is het haast onmogelijk dat het bedrijf geen nieuwe tablet voor ons in petto heeft.

Zo leerden we vorige week dat de iPad Pro 2018 wel Face ID krijgt zoals de iPhone XS, maar geen notch in het scherm. Door de iets bredere schermranden kan Apple de benodigde sensoren gewoon in de rand kwijt. De Touch ID-knop verdwijnt hierdoor, waardoor het scherm tot aan de randen kan doorlopen. Ook zou de iPad een usb-c-poort krijgen, zodat je beelden gemakkelijk naar een extern scherm kunt sturen met een kabeltje.

Tot slot is er een nieuwe Smart Connector aanwezig die niet op de onderkant, maar de achterkant zit. Mogelijk heeft dit ook te maken met de nieuwe afmetingen. Zodra Apple de nieuwe iPad aankondigt of de uitnodigingen voor een nieuw event verstuurt, lees je het als eerste op iPhoned. Download onze app en blijf op de hoogte.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen