Concept: Zo kunnen Siri, het Dock en multitasking op de iPad beter

Lars Paijmans
26 oktober 2018, 11:54
2 min leestijd
Concept: Zo kunnen Siri, het Dock en multitasking op de iPad beter

Sinds iOS 11 heeft Apple grote stappen gezet om de software van de iPad te verbeteren. Een nieuw concept laat echter zien dat er nog een lange weg te gaan is om dit te perfectioneren.

iPad Pro 2018 iOS concept toont wat er beter kan

Ontwerper Kèvin Eugène laat zien hoe de iPad Pro 2018 met zijn voorkantvullend display kan worden verbeterd. Apple onthult de tablet aanstaande dinsdag, al zal hij gewoon op dezelfde versie van iOS 12 draaien die nu op de huidige iPad Pro beschikbaar is.

iPad Pro 2018 iOS concept

Dit concept laat zien wat er beter kan, door de iPad en de Mac weer iets dichter bij elkaar te brengen. Dat begint al bij Siri, want net als op de iPhone neemt de spraakassistent nog steeds het volledige scherm in beslag. Dit concept plaatst Siri in het Dock (omdat de homeknop ontbreekt) en verwerkt de assistent in een klein venster dat in de rechterbovenhoek van je scherm verschijnt.

Vanuit hier kun je de iPad gewoon blijven gebruiken terwijl je een spraakopdracht aan Siri geeft. Zoek bijvoorbeeld een foto op en sleep deze meteen in je verslag, zonder te stoppen waar je mee bezig was.

iPad Pro 2018 iOS concept

Ook de ‘Slide Over’-multitaskingfunctie pakt Eugène aan. In plaats van vegen over je scherm maakt de ontwerper het proces inzichtelijker, door vanuit je Dock simpelweg een app in je scherm te slepen. Daarmee komt Slide Over dichter in de buurt van de standaard multitaskingfuncties van de iPad.

Een slimmer Dock

Tot slot heeft hij nog wat slimme ideeën voor het Dock van de iPad. Deze toont nu enkel nog apps, maar dit concept maakt hem een stuk functioneler. Zo kun je bijvoorbeeld snel een kaart van Apple Maps in het Dock slepen, zodat je ‘m daarna altijd bij de hand hebt en in andere apps kunt plakken. Dat maakt het knippen en plakken tussen verschillende apps een stuk gemakkelijker.

iPad Pro 2018 iOS concept

De kans is klein dat Apple deze verbeteringen spoedig al doorvoert, al zijn de plannen van deze ontwerper niet vergezocht. Laten we hopen dat het bedrijf uit Cupertino dus oplet en volgend jaar met iOS 13 soortgelijke aanpassingen toont.

→ Meer weten over de nieuwe iPad? Check het artikel met onze iPad Pro 2018 verwachtingen

Bron: UXdesign
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu