De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gelekt: ‘dit is de iPad Pro 2018 met voorkantvullend scherm zonder notch’

Florence Peeters
11 oktober 2018, 12:59
2 min leestijd
Gelekt: ‘dit is de iPad Pro 2018 met voorkantvullend scherm zonder notch’

Er zijn nieuwe foto’s en renders van de iPad Pro 2018 gelekt. De plaatjes van Slashleaks laten nogmaals het dunnere design en voorkantvullende scherm van de verwachte iPad zien. De tablet wordt mogelijk deze maand onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s iPad Pro 2018 gelekt

Apple onthult naar verwachting dinsdag 16 oktober de nieuwe iPad Pro, samen met onder meer een nieuwe MacBook Air en 12 inch-MacBook. Veel informatie over de iPad Pro 2018 is al vroegtijdig gelekt, en dus weten we al aardig wat we kunnen verwachten.

Vooral opvallend is dat de nieuwe iPad Pro een stuk dunner is. Met een dikte van 5,86 millimeter is deze zelfs iets meer dan een hele millimeter slanker dan zijn voorganger. Het huidige model is namelijk 6,9 millimeter dik. Ook is op één van de foto’s een ingang te zien die sterk lijkt op een hoofdtelefoonaansluiting.

iPad Pro 2018-verwachtingen: 5 nieuwe functies om naar uit te kijken

Dit zou betekenen dat Apple deze nog niet weglaat, hoewel dat wel in de lijn der verwachting ligt. Macotakara stelde namelijk eind juli nog dat de hoofdtelefoonaansluiting op de iPad Pro 2018 zou verdwijnen. Dat stelde de Japanse website op basis van gesprekken met onderdelenleveranciers. Bovendien zou Apple geen koppelstukje meeleveren.

Het wordt ook steeds duidelijker dat Apple definitief geen notch toevoegt aan de iPad Pro 2018, die bijvoorbeeld wel op de iPhone XS en iPhone XS Max zit. Er zit genoeg ruimte in de schermranden van de tablet om de Face ID-camera erin te verwerken.

Snelladen en schermtype blijft gissen

Het blijft vooral nog gissen naar of Apple bij dit apparaat wel een Lightning-naar-usb-c-adapter meelevert. Deze zou snelladen mogelijk maken. Bij de onlangs uitgebrachte iPhone XS en XS Max zit in de verpakking helaas nog een ‘gewone’ Lightning-naar-usb-kabel en trage 5 Watt-adapter.

Omdat andere fabrikanten al langer snellere adapters meeleveren, is het te hopen dat Apple hiervoor de eerste stap zet bij de iPad Pro 2018. Daarnaast is het goed mogelijk dat de tablet geen oled-scherm krijgt, maar een sterk verbeterd lcd-display.

Dit zagen we voor het eerst terug op de iPhone XR, die vanaf 26 oktober in de winkels ligt. Het is namelijk al pittig genoeg om voldoende oled-schermen te produceren voor de twee nieuwe iPhones, en zulke schermen produceren voor de grotere tablet is alleen maar lastiger.

Volg het laatste Apple-nieuws

Bron: Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen