‘iPad Pro krijgt in 2018 dunnere schermranden, Face ID en geen homeknop’

Lars Paijmans
9 november 2017, 9:19
2 min leestijd
‘iPad Pro krijgt in 2018 dunnere schermranden, Face ID en geen homeknop’

Na de iPhone is volgend jaar de iPad aan de beurt voor een grote opknapbeurt. Volgens Bloomberg werkt Apple hard aan een compleet vernieuwde iPad, die veel wegheeft van de iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 2018 Face ID

Hoewel Apple dit jaar al flinke verbeteringen doorvoerde met de 10,5-inch iPad Pro, gaat het bedrijf in 2018 nog een stuk verder. Net als de iPhone X zou de 2018 iPad uitgerust worden met nog dunnere schermranden en een Face ID-camera. Touch ID wordt hierdoor overbodig, zodat ook de homeknop verdwijnt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het scherm.

iPad Pro 2018

Omdat de schermranden net iets dikker zijn dan op de iPhone X, is er bovendien geen ‘notch’ aanwezig op het apparaat. In plaats daarvan zitten de frontcamera en alle benodigde sensoren gewoon in de bovenste rand van de tablet verwerkt. De nieuwe high-end iPad draait op een snellere processor en een door Apple ontwikkelde grafische chip.

Volgens de bronnen heeft de tablet dus goed gekeken naar de nieuwe iPhone. Toch zou het apparaat geen oled-scherm krijgen, in tegenstelling tot de X. Dit zou te maken hebben met de beperkte voorraad van oled-panelen, die Apple allemaal nodig heeft om aan de vraag van de X te voldoen. Daarom zal de iPad in ieder geval in 2018 nog het oude vertrouwde lcd-display krijgen.

Onthuld op WWDC 2018?

Naar verwachting wordt de nieuwe iPad in juni 2018 onthuld tijdens WWDC, waarna hij kort daarna beschikbaar zal zijn. Dit klinkt logisch, aangezien het tegen die tijd precies een jaar geleden is dat de vorige iPad werd gepresenteerd. Samen met de nieuwe iPad verschijnt ook een herziene versie van de Apple Pencil, die dankzij speciale software meer functionaliteiten krijgt. Apple-lekker Benjamin Geskin liet er geen gras over groeien en maakte direct een render op basis van de geruchten.

Lees het laatste nieuws over Face ID

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen