Apple lekt iPad Pro 2018-design: geen homeknop en geen notch

Lars Paijmans
2 augustus 2018, 8:56
2 min leestijd
Apple lekt iPad Pro 2018-design: geen homeknop en geen notch

Een maand voor de officiële onthulling heeft Apple zelf het iPad Pro 2018-design gelekt. Hierdoor is het nu zo goed als zeker dat de tablet van Apple een flinke makeover krijgt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12 lekt iPad Pro 2018-design

Zoals we deze week al vaker hebben gezien, bevat de vijfde bèta van iOS 12 een schat aan informatie over onaangekondigde Apple-producten. Zo werd dualsim-ondersteuning voor de iPhone 2018 ontdekt, een landschapsweergave die de schermresolutie van de iPhone X Plus bevestigde en nu duikt ook het design van de nog onaangekondigde iPad Pro 2018 op.

9to5Mac ontdekte in de code van de bèta een nieuw icoontje voor de iPad, die losstaat van logo’s voor andere iPad-modellen. Zeker als je de twee naast elkaar zet, zijn de verschillen duidelijk: de nieuwe iPad krijgt geen homeknop meer, heeft een scherm dat tot aan de randen doorloopt, maar krijgt in tegenstelling tot de iPhone X geen uitsnede in het display voor de frontcamera.

iPad Pro 2018 design

Dit zou betekenen dat Apple een manier gevonden heeft om de benodigde sensoren voor Face ID in de schermranden weg te werken. Dat klinkt aannemelijk, aangezien de iPad veel meer ruimte heeft voor dergelijke onderdelen dan de kleinere iPhone.

Dat de iPad Face ID krijgt, weten we ook dankzij de bèta van iOS 12. Eerder lekte het complete installatieproces van Face ID en Animoji al uit, waarvan de schermen geoptimaliseerd waren voor de grotere displays van de iPad. Daarnaast worden nu ook Toegankelijkheids-instellingen in de code gevonden die Face ID bij naam noemen.

Verbeterde versie van Face ID

De iPad Pro 2018 kan Face ID bovendien ook gebruiken als het apparaat gekanteld is, iets wat de iPhone X niet kan. Deze verbeterde versie van Face ID komt naar verwachting ook naar de iPhone X Plus en andere nieuwe iPhones. Vorig jaar lekte het definitieve design van de iPhone X ook uit via een logo in iOS 11. Destijds bevestigde dit de komst van de notch in het scherm en de smallere schermranden.

De iPad Pro 2018 zal naar verwachting tijdens het september-event van Apple onthuld worden. Het nieuwe design en ondersteuning voor Face ID zijn de grootste verbeteringen, al zal het apparaat ook worden uitgerust met een nieuwe chip en andere verbeteringen. Benieuwd naar alle producten die Apple dit najaar voor ons in petto heeft? Check dan ons onderstaande overzicht.

Lees verder: Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Bron: 9to5mac
Categorie: Devices
Device: iPad Pro 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen