Gelekt: Dit is het nieuwe design van de iPad Pro 2018

Lars Paijmans
29 oktober 2018, 8:55
2 min leestijd
Gelekt: Dit is het nieuwe design van de iPad Pro 2018

Spoiler alert voor het Apple-event van morgen: Apple heeft zojuist eigenhandig de nieuwe iPad Pro 2018 gelekt.

iPad Pro 2018 design gelekt door Apple

Morgenmiddag Nederlandse tijd geeft Apple zijn laatste keynote van het jaar. Dat we daar een nieuwe iPad Pro te zien krijgen, is zo goed als zeker. De tablet lekte de afgelopen maanden al meerdere keren uit, maar nog nooit zo duidelijk als de afbeelding die 9to5Mac vandaag publiceert.

De foto is onderdeel van de meest recente iOS 12.1-bèta, de software-update waar de nieuwe iPad standaard op draait. De afbeelding is een icoon dat iOS gebruikt om de nieuwe iPad aan te duiden, waardoor het nieuwe design duidelijk in beeld is.

iPad Pro 2018 design gelekt

Zoals je ziet, sluit de foto perfect aan op alle geruchten: de iPad krijgt een iPhone X-achtig ontwerp zonder homeknop, met een scherm dat tot aan de randen doorloopt. Door de iets dikkere schermranden heeft Apple alle benodigdheden voor Face ID in de rand kunnen verwerken, zodat een notch in het scherm niet nodig is.

In werkelijkheid kunnen de randen nog wat dunner uitvallen. Apple kiest er soms voor om deze iconen iets dikker te maken zodat ze ook opvallen als de afbeelding erg verkleind is. Dat gebeurde vorig jaar ook toen een soortgelijke foto van de iPhone X vroegtijdig lekte. Opvallend aan de foto is dat de vergrendelknop aan de bovenkant zit, terwijl deze bij de nieuwe iPhones allemaal naar de zijkant is verplaatst.

Hoe ziet de achterkant eruit?

Dat de nieuwe iPad er aan de voorkant zo uitziet, is hierdoor zo goed als zeker. De grote vraag is nu nog hoe de andere kant van het apparaat oogt. Geruchten hebben het al over een dubbele cameralens gehad, en een nieuwe soort Smart Connector die niet aan de zijkant maar op de achterkant zit. Hier kun je met magneten accessoires aansluiten zoals een toetsenbord.

Apple onthult de nieuwe iPad Pro en nog veel meer tijdens een speciaal event op dinsdag 30 oktober. In plaats van 19:00 uur ’s avonds Nederlandse tijd zal de presentatie al om 15:00 uur ’s middags plaatsvinden. Heb je dan geen tijd om te kijken? Installeer dan even onze gratis iPhoned-app en je blijft op de hoogte van alle aankondigingen. Wij doen de hele dag live verslag van alle gebeurtenissen.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Bron: 9to5Mac
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPad Pro 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday