‘Nieuwe renders tonen iPad Pro 2018 met fraai design’

Wouter Nijsen
22 oktober 2018, 14:35
2 min leestijd
‘Nieuwe renders tonen iPad Pro 2018 met fraai design’

Er zijn nieuwe renders verschenen van de iPad Pro 2018 die eind deze maand wordt onthuld. De afbeeldingen laten zien dat de nieuwe iPad in twee formaten komt en beschikt over een groter scherm dat bijna de volledige voorkant vult.

Bekijk de renders

De renders zijn gemaakt door de Hongaarse designer Victor Kádár en overduidelijk gebaseerd op de vele geruchten die de afgelopen maanden voorbij zijn gekomen. Te zien is dat de iPad Pro 2018 in twee formaten komt: 12,9 inch en 11 inch.

Op de grootte na verschillen de tablets nauwelijks, want ze hebben allebei een iPhone X-achtig design, met een scherm dat bijna tot de randen doorloopt. Hierdoor krijg je een groter display, zonder dat de behuizing ook groter wordt.

Doordat de randen iets dikker zijn dan bij bijvoorbeeld de iPhone XS, XS Max en XR, is er geen inkeping (of notch) nodig om de Face ID-sensoren te huisvesten. Volgens geruchten laat Apple Face ID op de iPad Pro 2018 ook werken in landschapsmodus. Hierdoor hoef je de tablet niet op een bepaalde manier vast te pakken om ‘m te ontgrendelen. Ook zou het apparaat een usb-c-aansluiting hebben, in plaats van een Lightning-poort.

iPad Pro 2018 en meer op 30 oktober

Het duurt niet lang meer voordat de iPad Pro 2018 door Apple wordt aangekondigd. Het bedrijf uit Cupertino organiseert op dinsdag 30 oktober een evenement in New York, waar het een aantal apparaten zal tonen. Naast de nieuwe iPad Pro verwachten we een verbeterde MacBook Air, iMac en AirPods. Het event volgt een aantal dagen na de release van de iPhone XR, die op 26 oktober in de winkels ligt.

Van plan de iPhone XR te kopen? Check hier de actuele voorraad

De redactie van iPhoned zit natuurlijk klaar om verslag te doen van de keynote. Houd ons dus extra goed in de gaten en blijf op de hoogte. Dat kan via de website, maar ook met de gratis iPhoned-app of onze nieuwsbrief. Check ook het overzicht met al onze verwachtingen voor Apples oktober-event.

Lees meer over de nieuwe iPad

Via: 9to5Mac
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Spotlight: Apple
Device: iPad Pro 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's