De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Concept: zo ziet de nieuwe iPad Pro met dubbele camera eruit

Michel van 't Klaphek
28 juni 2018, 15:08
2 min leestijd
Concept: zo ziet de nieuwe iPad Pro met dubbele camera eruit

Volgens een nieuw concept krijgt de iPad Pro 2018 een iPhone X-ontwerp, met een randloos beeldscherm en Face ID. Verder zou de tablet  beschikken over twee camera’s aan de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 2018-concept: iPhone X-ontwerp, Face ID en meer

Althans, als we Álvaro Pabesio mogen geloven. De ontwerper heeft meerdere fraaie conceptafbeeldingen van de iPad Pro, die later dit jaar zou uitkomen, gemaakt. Hij baseert de afbeeldingen op basis van de laatste geruchten. Dit zijn de meest opvallende kenmerken.

1. iPhone X-design

Ten eerste valt op dat de nieuwe iPad Pro qua design behoorlijk op de iPhone X lijkt. Hij heeft smalle randen en een stijlvolle behuizing, maar geen notch aan de bovenkant van het scherm. Alhoewel de afmetingen gelijk zijn aan die van de huidige iPad Pro, is het schermoppervlak met maar liefst vijftien procent toegenomen.

2. Face ID en dubbele camera

Daarbij toont het concept geen fysieke thuisknop, waardoor je de iPad met Face ID moet ontgrendelen. Eerder bleek al uit de iOS 12-code dat Apple gezichtsontgrendeling naar de iPad gaat brengen. De ontwerper zegt dat hiervoor tweede generatie TrueDepth-camera’s worden gebruikt, die tot vier gezichten kan onthouden. Daarnaast komt de geliefde portretmodus naar de nieuwe iPad Pro.

Ook de camera aan de achterkant is onder handen genomen. Of beter gezegd: camera’s. De nieuwe iPad zou namelijk uitgerust worden met twee sensoren, waardoor je bokeh-foto’s kunt maken. Hierbij wordt scherpgesteld op een persoon of object, terwijl de achtergrond wazig is.

Lees ook: iPad Pro 2018-verwachtingen: 5 nieuwe functies om naar uit te kijken

3. iPhone-apps op je iPad

Een andere handige toevoeging is Continuity. Hiermee kun je iPhone-apps tegelijkertijd draaien op je iPad. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld net iets aan het uitrekenen bent op je telefoon, en hiermee door wil gaan op de tablet.

Verder wordt de nieuwe iPad Pro voorzien van een A12 Bionic-chip en draait hij natuurlijk op iOS 12. Op de hoogte blijven? Download dan de iPhoned-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen