De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPad Pro buigt gemakkelijk: vervoer ‘m niet in een rugzak’

Michel van 't Klaphek
18 november 2018, 10:27
2 min leestijd
‘iPad Pro buigt gemakkelijk: vervoer ‘m niet in een rugzak’

Het is verstandig om de iPad Pro 2018 niet in een rugzak te vervoeren. De dunste tablet die Apple ooit heeft gemaakt, lijkt namelijk makkelijk te buigen.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 2018 buigen: pas op

De nieuwe iPad Pro is de dunste tablet die Apple ooit heeft uitgebracht. De slanke behuizing zorgt voor een luxe uitstraling, maar levert wel in op robuustheid. Althans, dat blijkt uit diverse klachten van iPad Pro-bezitters op internet. Zij melden dat de tablet makkelijk buigt, bijvoorbeeld tijdens het vervoeren in een rugzak. Op de fora van MacRumors en Reddit melden diverse boze klanten zich met hun verhalen en foto’s.

Tegelijkertijd meldt ook JerryRigEverything zich met een nieuwe video. De YouTuber, die steevast nieuwe tablets en smartphones op kwetsbaarheid test, laat zien dat de iPad Pro 2018 makkelijk meegeeft tijdens een buigtest. Hierin is te zien dat de behuizing halverwege op zijn zwakst is, ten hoogte van de Apple Pencil-oplaaddock en microfoon.

Alhoewel inmiddels verschillende iPad Pro-gebruikers hun frustraties hebben geuit, lijkt er geen sprake te zijn van een wijdverspreid probleem. Het aantal reacties ten tijden van ‘bendgate’, waarbij de iPhone 6 (Plus) verboog bij het dragen in een broekzak, was bijvoorbeeld veel hoger.

Lees ook: ‘Apple was bij release iPhone 6 al bang voor gebogen behuizing’

Meer over de iPad Pro 2018

Desondanks kan het geen kwaad om de iPad niet in een rugzak te dragen. Dit zet namelijk veel druk op de uiteinden waardoor hij sneller buigt. Beter is het om de tablet in een speciale (insteek)hoes te vervoeren.

De nieuwe iPad Pro is beschikbaar in twee formaten: 11 inch en 12,9 inch. Met zijn ‘dikte’ van 5,9 millimeter is het de dunste iPad die Apple tot nog toe heeft uitgebracht. De accu gaat tien uur mee en je ontgrendelt de tablet met Face ID. Daarnaast kun je de Apple Pencil aan de zijkant vastklikken en zijn de functies uitgebreid.

Op zoek naar een iPad Pro 2018? Vergelijk dan alle deals in onze iPad Pro 2018 prijsvergelijker of check de aanbiedingen hieronder.

Apple iPad Pro 2018

Apple iPad Pro 2018 prijzen vergelijken

Bekijk product
Bronnen: Reddit, MacRumors
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018
Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen