‘iPad Pro 2018 wordt dunner maar heeft geen koptelefoonaansluiting’

Michel van 't Klaphek
28 juli 2018, 10:22
2 min leestijd

De iPad Pro 2018 gaat niet bij iedereen in de smaak vallen. Aan de ene kant wordt de tablet compacter, maar aan andere kant ontbreekt een koptelefoonaansluiting. Bovendien compenseert Apple dit gemis niet, zoals het bij iPhones wel doet.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Pro 2018 afmetingen gelekt’

Dat schrijft Macotakara op basis van gesprekken met onderdelenleveranciers. In een nieuw verslag zet men uiteen wat we van de nieuwe iPad line-up mogen verwachten. Om te beginnen krijgen we dit jaar twee nieuwe iPad Pro’s te zien, die qua schermformaat ongewijzigd blijven.

De afmetingen nemen daarentegen wel af. Het 10,5 inch-model wordt enkele millimeters minder breed en hoog, en dunner. Echte ‘besparing’ komen we echter pas tegen bij de 12,9 inch-versie. Dit model wordt maar liefst 2 centimeter minder hoog en een halve centimeter minder dik en breed.

iPad Pro 2018

Alhoewel er niet expliciet in het verslag over wordt gesproken, lijkt het erop dat de nieuwe iPads een voorkantvullend scherm krijgen. Hetzelfde schermformaat moet immers in een kleinere behuizing passen.

Lees ook: Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

‘Geen hoofdtelefoonaansluiting meer’

Verder zegt de website dat Apple ervoor heeft gekozen om de koptelefooningang achterwege te laten. Dit is voor iPhone-bezitters oud nieuws, aangezien de 3,5mm-aansluiting al sinds de iPhone 7 niet meer aanwezig is.

Wie muziek wil luisteren met een headset (met draad), moet deze aansluiten op de Lightning-poort middels een bijgeleverde adapter. Opmerkelijk genoeg kiest Apple er volgens de bron voor om dit koppelstukje niet standaard bij de iPad Pro 2018 te leveren.

iPad Pro Face ID

Tot slot claimt de website dat de nieuwe iPads over ‘beperkte’ Face ID beschikken. De gezichtsontgrendelingstechniek zou namelijk alleen in portretmodus werken. Dit is opvallend, omdat veel mensen hun iPad in landschapsmodus gebruiken, bijvoorbeeld met een toetsenbord.

Macotakara heeft een wisselende reputatie als het op geruchten aankomt. Soms is de website spot on qua nieuwe informatie, maar andere keren zit men er compleet naast. Het is daarom verstandig om de geruchten met een korreltje zout te nemen.

Op de hoogte blijven van de iPad Pro 2018? Download dan de iPhoned-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen