Zo gaat de iPad Pro 2018 steeds meer op de iPhone X lijken

De iOS 12-bèta blijft een bron van informatie over aankomende Apple-producten. Nadat eerder al bekend werd dat de iPhone 2018 geen dualsim-ondersteuning in Nederland krijgt, weten we nu ook beter hoe de iPad Pro 2018 eruit gaat zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Waarom de iPad Pro 2018 afgeronde schermranden krijgt

Volgens de doorgaans betrouwbare journalist Guilherme Rambo krijgt de tablet namelijk afgeronde randen, net als bij de iPhone X. Hij vond de informatie en het bijbehorende screenshot in de code van de testversie.

Er is aan de bovenkant van het scherm geen inkeping te zien. Het lijkt er daarom op dat Apple een manier heeft gevonden om de sensoren voor Face ID efficiënt in de schermranden weg te werken. Het lijkt er namelijk op dat de iPad Pro 2018 ook geen fysieke thuisknop krijgt.  Steve Troughton-Smith, een populaire iOS-ontwikkelaar, deelde vervolgens enkele screenshots op Twitter waarin te zien is hoe de nieuwe schermresolutie (2,328 bij 1748 pixels) er in de praktijk uitziet.

iPad-Pro-2018-afgeronde-schermranden

Daarnaast ontdekte Rambo een icoon waarin de iPhone X Plus te zien is. Het toestel, dat volgens een eerder verschenen video door het leven gaat als de iPhone XS Plus, wordt iets langer en smaller dan het huidige vlaggenschip. Daarnaast lijkt de notch ook iets kleiner te worden.

Meer over de iPad Pro 2018

De nieuwe iPad Pro houdt de gemoederen flink bezig. De tablet krijgt vermoedelijk een voorkantvullend scherm, waardoor het display in verhouding groter wordt. Een ander voordeel hiervan is dat het apparaat slanker is. Een nadeel is echter wel dat Apple de koptelefoonaansluiting vermoedelijk achterwege laat.

Daarnaast krijgt de iPad Pro uiteraard een betere chipset en volgens de geruchten zou Face ID nu ook werken als je de tablet gekanteld hebt. Dit is handig, omdat veel iPad Pro-bezitters met een toetsenbord werken en het apparaat dus in de landschapsmodus gebruiken.

Lees verder: Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.