‘9.7-inch iPad Pro 2 wordt budgetmodel met kleine hardware-upgrade’

Lars Paijmans
16 maart 2017, 8:59
2 min leestijd
‘9.7-inch iPad Pro 2 wordt budgetmodel met kleine hardware-upgrade’

Met een nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad op komst, lijkt Apple de 9.7-inch iPad Pro door te schuiven als ‘budgetmodel’. De 9.7-inch iPad Pro 2 kan de komende weken dan vooral op een kleine upgrade rekenen. Dit maakt van deze tablet het eerste iPad Pro 2 budgetmodel.

Lees verder na de advertentie.

‘9.7-inch iPad Pro 2 budgetmodel krijgt A10X-chip’

Het eerste Apple-event van 2017 komt steeds dichterbij, al heeft het bedrijf uit Cupertino ons nog steeds geen concrete datum hiervoor gegeven. Macotakara stelt nu dat de 9.7-inch iPad Pro 2 mogelijk het eerste nieuwe Apple-product van het jaar wordt.

iPad Pro 2 budgetmodel

Op basis van anonieme bronnen stelt de website dat de 9.7-inch iPad mogelijk volgende week al een nieuwe versie krijgt. Deze introduceert geen nieuwe functies en ziet er hetzelfde uit als het 2016-model. Aan de binnenkant is het grote verschil dat Apple de tablet uitrust met de nieuwe A10X-chip, wat de snelheid en grafische kracht een flinke boost moet geven.

Het gerucht ligt in ieder geval in de lijn der verwachting. De iPhone 7 kreeg dit najaar immers de nieuwe A10-chip, dus is het logisch dat de volgende iPads de X-versie hiervan krijgen. Door naast deze chip hetzelfde design te behouden is het te verwachten dat de prijs van deze 9.7-inch iPad Pro 2 lager komt de liggen. Het is voor Apple immers goedkoper om hetzelfde design te blijven produceren en er ook geen nieuwe Apple Pencil of Smart Keyboard accessoires gemaakt hoeven te worden.

Persbericht of Apple event?

Het is zelfs mogelijk dat Apple deze kleine upgrade in plaats van met een Apple Event gewoon met een persbericht aankondigt. Dit deed Apple vorig jaar nog bij de onthulling van de verbeterde 12-inch MacBook, die alleen een nieuw kleurtje en betere specs kreeg. Vooralsnog wijzen de geruchten echter op een Apple event waar we vier iPads te zien krijgen, ergens eind maart of begin april.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen