De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Volgende iPad krijgt smallere randen, wordt dikker’

Thomas Haenen
28 november 2016, 16:30
2 min leestijd
‘Volgende iPad krijgt smallere randen, wordt dikker’

Apple gaat de 9,7 inch iPad Pro mogelijk vervangen door een groter model van 10,9 inch. Door de randen aanzienlijk te verkleinen zouden de twee modellen echter vrijwel identiek zijn in formaat.

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro 2 afmetingen

De volgende iPad krijgt een groter scherm, maar geen grotere behuizing, zo claimt Makotakara. Volgens de doorgaans betrouwbare Japanse site wordt Apple’s nieuwe tablet voorzien van een 10,9 inch-scherm dat vrijwel dezelfde afmetingen heeft als de huidige iPad Pro.

ipad pro 2 afmetingen

Dat gaat Apple bewerkstelligen door de randen rondom het scherm te minimaliseren. De iPad heeft nu nog relatief grote bezels, maar die worden met het volgende model grotendeels geschrapt. Dat doet het bedrijf onder andere door de homeknop, nu nog aan de onderkant van de tablet, te verwijderen en in het scherm te verwerken. De randen aan de zijkanten en bovenkant verdwijnen ook voor het overgrote deel, waardoor vrijwel de complete voorkant uit scherm gaat bestaat. Wel blijft er aan de bovenkant nog een klein beetje ruimte uit voor een camera.

De kleinere randen hebben echter één gevolg: de iPad wordt waarschijnlijk een tikkeltje dikker. Door het relatief lompe formaat van de tablet is er nu nog veel ruimte voor de accu. Om een soortgelijke accuduur in een kleinere behuizing te bieden moet het gehele apparaat net wat dikker zijn. De verwachting is dat het nieuwe model 7,5 millimeter dik wordt, net iets meer dan de 6,1 millimeter iPad Pro van nu.

Aangepast formaat voor iPad Pro 12,9

De Japanse site zegt dat ook de grotere iPad Pro zo’n drie millimeter dikker zal worden. De grootste iPad Pro heeft nu nog een 12,9 inch-scherm, maar het gerucht suggereert dat ook deze variant een groter scherm of kleinere randen gaat krijgen.

Het is nog onbekend wanneer de nieuwe iPad officieel onthuld wordt, maar de verwachting is dat dat in het voorjaar van 2017 gebeurt. Apple lijkt alle tablet-gerelateerde aankondiging inmiddels in de lente aan te kondigen. Bovendien is de huidige iPad Pro 9,7 rond die tijd ongeveer een jaar oud en dus klaar voor een upgrade.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Makotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen