Apple voert nieuwe iPad prijzen en opslagvarianten door

Rutger Otto
8 september 2016, 10:22
1 min leestijd
Apple voert nieuwe iPad prijzen en opslagvarianten door

Tijdens de presentatie van Apple woensdagavond draaide het voornamelijk om de iPhone 7 en de Apple Watch Series 2, maar ook de iPads zijn stilletjes geüpdatet in de Apple Store.

Lees verder na de advertentie.

Opslagruimte verdubbeld

Apple maakte bekend dat de iPhone 7 eindelijk meer opslagruimte krijgt. 16GB is niet langer toereikend als kleinste model. Daarom zijn de opties verdubbeld en kun je het toestel straks kopen in de versies 32GB, 128GB en 256GB. De nieuwe iPad Pro (zowel de 9,7-inch als de 12,9-inch versie) krijgt eveneens beschikking over die opslagvarianten.

Dat heeft ook impact op de prijs van de iPad Pro, vooral de duurdere varianten met meer opslagruimte zijn in prijs verlaagd. Zo kost de iPad Pro met een scherm van 12,9-inch met 4G en 256GB aan opslag 1279 euro. Voorheen was de duurste variant 1429 euro.

iPad prijzen

Over de gehele linie zijn de 16GB iPads geschrapt. De iPad Air 2 van 32GB met wifi is nu het instapmodel, waarbij de prijs gelijk is gebleven aan de eerdere 16GB-versie, maar nu met twee keer zoveel ruimte. De prijs stijgt bij andere opties is iets voor de verdubbeling. Zo kost de 128GB-versie met wifi van de iPad Air nu 549 euro, waar je voorheen 539 euro betaalde voor de 64GB-variant.

De goedkoopste iPad die Apple nu verkoopt is de iPad mini 2 met 32GB. Die kost 299 euro, wat voorheen de prijs was voor het 16GB-model. Hieronder zie je de nieuwe prijzen van de iPads in een schema.

ipad prijzen

Aankondigingen van Apple

Woensdagavond werden tijdens het Apple event nieuwe iPhones aangekondigd, evenals nieuwe Apple Watches. Lees er alles over in onze roundup. De iPads zijn alleen vernieuwd qua opslag en prijs, Apple kondigde geen nieuwe modellen aan. Naar verwachting zullen die in een apart event gepresenteerd worden, samen met nieuwe MacBooks.

Lees het laatste iPad-nieuws

Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen