iPad ‘ontploft’ in Apple Store Amsterdam, drie mensen onwel

Lars Paijmans
20 augustus 2018, 8:54
2 min leestijd
iPad ‘ontploft’ in Apple Store Amsterdam, drie mensen onwel

In de Apple Store in Amsterdam is op zondagmiddag een iPad ontploft. De winkel moest worden ontruimd, drie mensen hebben ademhalingsproblemen opgelopen.

Update 21 augustus: Apple heeft een officiële verklaring gegeven over het incident. Het bedrijf zegt dat ze een onderzoek zijn gestart naar de toedracht van de gebeurtenis. “Onze medewerkers konden de klanten snel en veilig evacueren, en de winkel kon na korte tijd weer geopend worden.”

iPad ontploft in Apple Store Amsterdam

Volgens de Amsterdamse brandweer zou de accu van de iPad vermoedelijk zijn gaan lekken, wat de ontploffing veroorzaakt heeft. Tijdens het incident zou er geen rook zijn vrijgekomen, en de Apple Store-medewerkers hebben de tablet zelf in een bak met zand gelegd om extra schade te voorkomen.

iPad ontploft

Hoewel er bij de ontploffing geen rook vrijkwam, hebben toch drie mensen problemen met luchtwegen of longen opgelopen. Volgens een woordvoerder van de brandweer zou dit komen door een stofje dat tijdens de ontploffing is vrijgekomen, en voor irritatie zorgt.

Uiteraard moest de Apple Store worden ontruimd, al gaf de brandweer het pand na korte tijd alweer vrij. Om wat voor iPad het gaat, is niet bekend. Zo zou het één van de demomodellen in de winkel kunnen zijn, maar aannemelijker is dat het een iPad was die iemand voor reparatie inleverde. Hier was mogelijk al iets mee aan de hand, wat in een ontploffing resulteerde.

‘Een onvermijdelijk incident’

Het is niet de eerste keer dat er een Apple-apparaat op deze manier ontploft. Zo nu en dan duiken er verhalen op van mensen waarvan de iPhone plots ontploft, wat vaak te maken heeft met het opladen via een niet-officiële-oplader.

In april 2018 ontplofte de iPhone X van de Nederlandse Ron Barten. Hij zag rook en hoorde gesis. Toen hij het toestel op de grond gooide zaten er al gaten in zijn jas, broek en trui van de hitte. Apple zei destijds dat er ‘een miljard iPhones en honderden miljoenen iPads in omloop zijn’. “Het is onvermijdelijk dat dit soort zeldzame incidenten zich voordoen”, aldus een woordvoerder van Apple destijds.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: RTL Nieuws
Categorieën: Apple, Opmerkelijk
Thema's: Apple, Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen