iPad multifinger gestures op de iPhone

Redactie
20 januari 2011, 21:48
1 min leestijd
iPad multifinger gestures op de iPhone

Toen afgelopen week een eerste beta van iOS 4.3 uit kwam was bij de eerste bevindingen vooral dat er nieuwe gestures gevonden zijn voor de iPad. Hieronder vallen gestures die de homeknop kunnen doen laten verwijderen. Door ‘pinch in’ kan je terug gaan naar je startpagina en door naar rechts en naar links te swipen in een app ga je naar een andere applicatie. Als laatste werd gevonden dat je door in het hoofdmenu de multitaskingtray beschikbaar kan maken door omhoog te swipen.

Reeds is er een filmpje opgedoken waarin te zien is dat iemand deze gestures werkend heeft gekregen op zijn iPhone. Dit heeft hij zelf via een omweg gedaan, want Apple ondersteund dit niet. Het ziet er ook een beetje onhandig uit; met vijf fingers heen en weer.

Naast de gestures is ook in het filmpje te zien dat hij van zijn stil-knop een rotatielock heeft kunnen maken. Eerder moest dit via het multitaskingtray, maar hij heeft hier dus iets op gevonden. Nadeel, is wel dat je de knop dan niet kan gebruiken om je telefoon op stil te zetten.

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's