Concept: Zo ga je de iPad met een muis gebruiken

Michel van 't Klaphek
27 april 2019, 10:29
2 min leestijd
Concept: Zo ga je de iPad met een muis gebruiken

Volgens geruchten zorgt iOS 13 ervoor dat je je Magic Mouse op de iPad kunt gebruiken. Een nieuw concept geeft aan hoe dat eruit kan komen te zien met zwevende vensters, een donkere modus en meer.

Lees verder na de advertentie.

Concept: iPad gebruiken met muis

Het gerucht dat iOS 13 muis-ondersteuning voor de iPad zou toevoegen sloeg afgelopen week in als een bom. Dankzij deze toevoeging komen Apples tablet en computer steeds dichterbij elkaar te liggen. Maar, hoe ziet dat er in de praktijk uit? Dankzij een nieuw concept van Guilherme Martins hebben we nu een beeld.

ipad-muis-ios-13-concept

Zodra de Magic Mouse in de buurt is van je iPad worden de twee gekoppeld, volgens de animaties. Hierna kun je direct aan de slag met de vele verbeteringen die iOS 13 zou toevoegen. Onder meer de Split View-modus wordt uitgebreid waardoor je meerdere apps overzichtelijk naast elkaar kunt weergeven. Ook zou je meerdere tabbladen binnen hetzelfde programma kunnen openen waardoor multitasken sneller gaat.

Lees ook: 7 aanwijzingen dat iOS 13 de update wordt die de iPad nodig heeft

Zo gaat de iPad op de Mac lijken

Ook krijgt iOS 13 volgens het concept zwevende vensters, net als op je Mac. Hiermee deel je het scherm zelf in en zelfs uitklappanelen zijn naar wens te verplaatsen. Dankzij de verbeterde ‘drag & drop’-functie is het mogelijk om snel foto’s, documenten en video’s naar andere apps te verplaatsen. Bij dit soort taken komt een muis of trackpad natuurlijk goed van pas.

ipad-muis-ios-13-concept-3

Verder laat het concept zien dat je apps op volledig scherm kunt tonen, of met kaders. De eerste optie is handiger wanneer je bijvoorbeeld foto’s aan het bewerken bent terwijl de tweede situatie handiger is tijdens multitasken omdat de dock in beeld blijft. Zo kun je snel van programma wisselen. Tot slot zien we de langverwachte donkere modus voor de iPad terug en ook het Bedieningspaneel heeft een opfrisbeurt gekregen.

Meer over iOS 13

Dit najaar brengt Apple iOS 13 uit voor de iPad en nieuwe iPhone. Het wemelt al tijden van de geruchten over de nieuwe update. iOS 13 zou onder meer een donkere modus naar de iPhone brengen, het beginscherm opfrissen, de Bestanden-app vernieuwen en meer.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad (2018)
Apple iPad (2018)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen