De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple verkoopt de eerste iPad mini niet meer

Rutger Otto
20 juni 2015, 11:08
1 min leestijd
Apple verkoopt de eerste iPad mini niet meer

De eerste generatie iPad mini is niet meer in de online Store van Apple te vinden. Apple haalde de tablet stilletjes uit de winkel, net als verwijzingen naar het apparaat elders op de site.

Lees verder na de advertentie.

iPad mini verkoop

De iPad mini heeft het bijna drie jaar volgehouden in het assortiment van Apple. Inmiddels zijn er twee nieuwere iPad mini’s en heeft het bedrijf uit Cupertino besloten de eerste generatie stop te zetten. De iPad mini 2 en iPad mini 3 zijn momenteel nog wel te koop.

De iPad mini werd in 2012 geïntroduceerd en was de eerste iPad met een afwijkend schermformaat. Met een prijs van 249 euro werd de mini het instapmodel. De eerste generatie mini had een 7,9-inch scherm, kleiner dus dan de 9,7-inch versie van de reguliere iPad en iPad Air. Verder was de iPad mini voorzien van dezelfde specificaties als de iPad 2, ook miste het een Retina-display.

De afgelopen tijd was de iPad mini voor 249 euro te koop. De iPad mini 2, met Retina-scherm en een betere processor, kostte met 299 euro echter maar 50 euro meer. Daardoor werd de iPad mini al niet geweldig meer verkocht.

ipad mini accessoires

iPad mini 2 en 3

De iPad mini 2 is momenteel de goedkoopste iPad die je bij Apple kunt kopen. De iPad mini 3 begint bij 399 euro. De verschillen tussen de twee zijn echter behoorlijk klein. De mini 3 beschikt over een Touch ID, maar onder de motorkap lijken de iPad mini’s precies op elkaar.

Heb je een originele iPad mini, dan blijft hij voorlopig nog prima bruikbaar. Zo zal de tablet in het najaar nog gewoon geüpdatet kunnen worden naar iOS 9, het nieuwe besturingssysteem dat onder meer multitasken op de iPad mogelijk maakt.

Lees meer over de iPad Mini 3

Apple iPad Mini 3

Apple iPad Mini 3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Apple iPad Mini 3 prijzen. Bekijk alle iPads met prijzen.

Vergelijk alle iPads
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini 3
Apple iPad Mini 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen