Wéér uitgesteld: laat Apple de iPad mini een stille dood sterven?

Yannick Chalkiopoulos
16 mei 2024, 15:30
3 min leestijd
Wéér uitgesteld: laat Apple de iPad mini een stille dood sterven?

We moeten nog langer wachten op de iPad mini 7, want Apple heeft de release van de kleine tablet opnieuw uitgesteld. Komt er nog wel een nieuwe iPad mini?

Lees verder na de advertentie.

iPad mini weer uitgesteld

Apple heeft met de iPad Pro 2024 en de iPad Air 2024 de eerste tablets in ongeveer twee jaar tijd uitgebracht. Het is de verwachting dat ook de ‘normale’ iPad in 2024 een update krijgt, die tablet zien we waarschijnlijk pas in het najaar. Waar er eerder ook werd gesproken van een nieuwe generatie van de iPad mini, lijkt het er nu op dat de kleine tablet opnieuw is uitgesteld. We zien de iPad mini 7 waarschijnlijk pas in 2025.

Lees ook: iPad mini 6 kopen of wachten op de iPad mini 7? Dit is de beste keuze

Dat voorspelt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman. Volgens hem kunnen we de volgende iPad mini op zijn vroegst eind 2024 verwachten, maar dat wordt waarschijnlijk 2025. De iPad mini is dus wederom uitgesteld, terwijl er vorig jaar nog geruchten gingen dat de tablet al in 2023 zou verschijnen. Gurman voorspelt dat Apple de iPad mini in ieder geval nog niet heeft afgeschreven, maar waarom duurt de volgende release zo lang?

iPad mini 2021

Onregelmatige releases van iPad mini

Apple houdt bij de release van de iPad mini al jaren geen duidelijke tijdlijn meer aan. De eerste generatie van de kleine tablet verscheen in 2012. Vervolgens gaf Apple de iPad mini in 2013, 2014 en 2015 een update. Na deze jaarlijkse updates verdween de tablet naar de achtergrond, in 2019 bracht Apple wel iPad mini 5 uit. Er werden toen nauwelijks nieuwe functies toegevoegd aan de nieuwe tablet, die tegenviel na bijna vier jaar wachten.

In 2021 kreeg de iPad mini wél een grote update, met een compleet nieuw design en de snelle A15 Bionic-chip. Sindsdien wachten we op een nieuwe generatie van de tablet, maar Apple heeft de release van de volgende iPad mini dus alweer uitgesteld. Het is vooralsnog onduidelijk waarom de iPad mini 7 zo lang op zich laat wachten. Mogelijk is Apple er nog niet over uit of er wel een nieuwe versie van de kleine iPad komt.

iPad mini

iPhone mini ook gestopt

Het blijft daarom onduidelijk of er nog wel een nieuwe iPad mini komt. Bij de iPhone stopte Apple zonder grote aankondiging ook met de iPhone mini. Bij de iPhone 13 zagen we voor het laatst een kleinere uitvoering van de telefoon, dus de kans bestaat dat Apple bij de iPad hetzelfde besluit neemt. Mogelijk neemt een vouwbare iPhone de plaats van de iPad mini in, waardoor we helemaal geen kleine iPad meer gaan zien.

Lees ook: iPad mini 2021 review: een (soms iets te) kleine krachtpatser

Dat zou een tegenvaller zijn voor gebruikers die niet direct het grote schermformaat van de iPad Pro of de iPad Air willen. Zeker nu Apple het scherm van de iPad Air opnieuw groter heeft gemaakt is het fijn om ook een kleinere optie te hebben. Voor de iPhone geldt hetzelfde, ook daar worden de displays dit jaar nog groter. Het is daarom te hopen dat de iPad mini inderdaad is uitgesteld, en niet is afgeschreven.

Mocht Apple er toch voor kiezen om de iPad mini 7 uit te brengen, dan wordt het naar verluidt geen grote update. De tablet krijgt volgens geruchten een snellere chip, wordt uitgebracht in nieuwe kleuren en een camera aan de lange zijde van het scherm. Daarmee lijkt de iPad mini meer op de iPad Air 2024, maar we moeten voorlopig nog even geduld hebben. Wil je niet een jaar wachten op de volgende iPad mini? Bekijk de beste prijzen van de iPad mini 6 dan in onze prijsvergelijker:

Apple iPad mini 2021 deals

Apple iPad mini 2021

8.3 inch

64 GB

€ 589,00

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple iPad mini 2021

8.3 inch

64 GB

€ 589,00

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Apple iPad mini 2021

8.3 inch

64 GB

Met mobiel internet

€ 595,00

1 dag

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Vergelijk alle Apple iPad mini 2021 prijzen

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwste iPhones en Apple? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: Macworld
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad mini 2021
Apple iPad mini 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu