De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple maakt geen nieuwe iPad mini’

Erwin Vogelaar
16 mei 2017, 19:25
1 min leestijd
‘Apple maakt geen nieuwe iPad mini’

De iPad mini stopt er mogelijk mee. Onderdeel van Apples nieuwe iPad-plannen is om deze kleinste versie van de tablet uit te faseren.

Lees verder na de advertentie.

iPad mini stopt: geen nieuwe versie

Er wordt waarschijnlijk geen nieuwe versie van de kleine iPad uitgebracht. Dit stelt een bron dichtbij Apple tegenover BGR. De kleine tablet werd in 2012 geïntroduceerd als optie tussen de grote iPad en de kleine iPhone. Inmiddels zijn de iPhones groter geworden, waardoor de compacte iPad enkel relevant is voor een kleine groep gebruikers.

ipad mini stopt

Apple heeft op dit moment iPads in drie verschillende formaten te koop. De iPad mini 4 is de kleinste met een 7,9 inch-scherm, daarna volgt de 9,7 inch-versie van de normale iPad en de iPad Pro. Ook is er nog een grote 12,9 inch-versie van de iPad Pro beschikbaar. In plaats van de iPad mini zou Apple een nieuwe 10,5 inch iPad Pro willen introduceren.

De iPad mini was in 2012 voor het eerst te koop. Twee jaar later werd de iPhone 6 Plus gelanceerd, met een 5,5 inch-scherm. Het is niet met zekerheid te zeggen dat deze en volgende grote iPhones ervoor hebben gezorgd dat de iPad mini minder in trek is geraakt. Apple geeft namelijk geen cijfers vrij over de verkopen van losse modellen. De stap van een iPhone 7 Plus naar een mini is klein en de iPhone heb je toch al altijd bij je. Hoewel de tablet voor verschillende situaties een ideaal formaat is, bijvoorbeeld voor kinderen, is de groep kopers waarschijnlijk te klein.

Het is op dit moment onduidelijk of de iPad mini 4 voorlopig nog te koop blijft en dat er enkel geen nieuwe iPad mini 5 komt, of dat het apparaat binnenkort helemaal niet meer verkocht wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: BGR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini 4
Apple iPad Mini 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu