De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Nieuwe iPad mini krijgt scherm met ProMotion’

Piet-Jan Lentjes
4 november 2021, 17:01
2 min leestijd
‘Nieuwe iPad mini krijgt scherm met ProMotion’

Volgens de laatste geruchten krijgt de volgende iPad mini een ProMotion-scherm. Dit zou de oplossing zijn voor het probleem met het scrollen (‘jelly scrolling’). Maar het ProMotion-scherm geeft de iPad mini ook andere voordelen.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe iPad mini krijgt ProMotion

De iPad mini 2021 is pas net uit, maar de geruchtenmolen over de mogelijke opvolger is al in volle gang. Wat zijn de vernieuwingen van de iPad mini 2022? We weten nog niet alles, maar volgens de laatste geruchten krijgt de volgende iPad mini een ProMotion-scherm. Dit 120Hz-scherm ondersteunt een hele hoge verversingssnelheid en kan daarnaast de oplossing voor het ‘jelly scrolling’-probleem zijn.

De grootste voordelen van een ProMotion-scherm zijn dat je iPad mini sneller aanvoelt en het scrollen veel soepeler gaat. Een ander voordeel is dat je langer met een acculading doet. Dit heeft alles te maken met de ververssnelheid die kan fluctueren: van 10 tot 120Hz.

iPad mini 2021 reviews

Het aanpassen van de verversingssnelheid hoef je overigens niet zelf te doen, maar gebeurt automatisch. Kijk je bijvoorbeeld naar een film die met 24 fps is opgenomen, dan ververst het ProMotion-scherm ook 24 keer per seconde. Ze verbruikt het display niet meer energie dan nodig, en dat is gunstig voor de accuduur.

Lees meer: iPhone 13 Pro (Max) heeft ProMotion-scherm en dit heb je eraan

De iPad mini 2021

De iPad mini is in 2021 minder ‘mini’ qua schermgrootte. Die is namelijk 8,3 inch, terwijl zijn directe voorganger nog een display had van 7,9 inch. De schermranden zijn echter een stuk smaller geworden en ook de resolutie is wat opgekrikt. De iPad mini 2021 heeft een mini-led-display zoals in de iPad Pro, maar heeft géén ProMotion.

De kleinste iPad van 2021 is uitgerust met een A15 Bionic. Deze chip is ook te vinden in de iPhone 13iPhone 13 miniiPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Die chip biedt niet alleen veel meer rauwe processorkracht, maar is ook op grafisch gebied een stuk sterker.

Lees ook: iPad mini 2021 review, een (soms iets te) kleine krachtpatser

iPad mini (2021): de tofste features op een rijtje

Meer Apple nieuws?

Wil je op de hoogte blijven van alle Apple-geruchten? Houd deze website dan in de gaten, download de iPhoned-app en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini
Apple iPad Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu