‘Apple komt volgend jaar met iPad mini 5 en 10 inch-iPad’

Wouter Nijsen
21 december 2018, 13:37
2 min leestijd
‘Apple komt volgend jaar met iPad mini 5 en 10 inch-iPad’

Apple zou van plan zijn om in de eerste helft van 2019 twee nieuwe iPads uit te brengen: de iPad mini 5 en een betaalbaar 10 inch-model. Veel is er nog niet bekend over de aanstaande tablets.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad mini 5 in 2019’

Het opvallende gerucht komt van Macotakara, dat zich baseert op bronnen uit de productieketen van Apple. Het bedrijf uit Cupertino zou bezig zijn met de iPad mini 5, die ervoor moet zorgen dat de verkoop van iPads niet verder terugloopt. Het zou een opmerkelijke stap zijn van Apple, want de vorige generatie iPad mini kwam ruim drie jaar geleden uit en is sindsdien niet meer geüpgraded. Wel is de kleine tablet een tijdje later in prijs verlaagd.

De iPad mini wordt nog steeds verkocht maar beschikt inmiddels over flink verouderde specificaties. Zo is het apparaat voorzien van de A8-chip, die in september 2014 met de iPhone 6 en 6 Plus werd geïntroduceerd. Volgens eerdere geruchten krijgt de nieuwe iPad mini 2019 een snellere processor en een display dat voor Apple goedkoper is om te maken. Ook is het logisch dat de camera wordt verbeterd en het design (iets) wordt aangepast.

Ook een 10 inch-iPad

Daarnaast schrijft Macotakara dat Apple met een nieuw instapmodel van de iPad komt. Het zou gaan om een 10 inch iPad 2019, die op zijn beurt weer in twee varianten moet verschijnen. Dit moet de opvolger worden van de iPad 2018, die in maart van dit jaar werd aangekondigd. Het moet een nieuw alternatief worden voor de iPad Pro‘s van Apple, die geavanceerder maar ook een stuk duurder zijn dan de ‘normale’ iPads.

ipad versus chromebook

Over de specificaties, features en mogelijk prijzen van de onaangekondigde iPads is helaas nog weinig bekend. Als de geruchten kloppen, komt daar de komende maanden verandering in. Schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief of download de iPhoned-app om al het nieuws op de voet te volgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macotakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 2019
Apple iPad 2019

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu