Nieuw iPad mini concept lijkt op een grote iPhone 6

Rutger Otto
21 juli 2014, 8:52
1 min leestijd
Nieuw iPad mini concept lijkt op een grote iPhone 6

We denken het een en ander te weten over de iPhone 6, die waarschijnlijk in september wordt aangekondigd. Maar wat gaat er veranderen aan het ontwerp van de nieuwe iPad (mini)? Conceptdesigner Martin Hajek heeft daarover nagedacht en maakte een nieuw iPad mini concept.

Lees verder na de advertentie.

ipad mini concept kl

De nieuwe iPhone zou dunner worden, met mooi afgeronde schermranden. Designer Martin Hajek heeft de geruchten rondom de iPhone 6 op de voet gevolgd en de veranderingen die waarschijnlijk worden doorgevoerd scherp in de gaten gehouden. Hij dacht: als ik de lijn van de iPhone 6 concepten eens door zou trekken naar de iPad, hoe zou dat er dan uitzien?

iPad mini in stijl van de iPhone 6

En dus maakte hij een ‘soft iPad mini’, die helemaal in stijl is van het ronde karakter van de iPhone 6. Daarmee blijft de Apple-familie dus op één lijn wat betreft apparatuur en het design daarvan. Laten we wel wezen: de grote variant van de iPhone 6 zou een 5,5-inch scherm krijgen… die komt dus al bijna in de buurt van de iPad mini (7,9 inch).
Om de concepten iets meer diepgang en authenticiteit mee te geven, stopte Hajek ook een vingerafdrukscanner in het iPad mini concept. Het gerucht gaat namelijk dat Apple Touch ID ook gaat doorvoeren naar andere producten dan alleen de iPhone. Als Apple inderdaad het uiterlijk van de iPad wil veranderen, dan is dit concept van Hajek in elk geval niet ondenkbaar.

ipad mini concept iphone

Om te vergelijken hoe het iPad mini concept zich verhoudt tot de vermeende iPhone 6, heeft hij renders van beide modellen naast elkaar gezet, om te laten zien dat het één grote familie is. En eerlijk gezegd ziet dat er best goed uit.

Lees meer iPad nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini
Apple iPad Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu