De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Nieuwe iPad Mini krijgt flitser voor camera en werkt met Apple Pencil 2’

Michel van 't Klaphek
25 december 2018, 9:33
2 min leestijd
‘Nieuwe iPad Mini krijgt flitser voor camera en werkt met Apple Pencil 2’

De iPad mini 5 krijgt een horizontale camera-opstelling aan de achterkant. Hierdoor is er naast een sensor ook ruimte voor een flitser.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Mini 5 heeft flitser, Apple Pencil-ondersteuning en meer’

Dat kan worden opgemaakt uit een door Slashleaks gedeelde foto. De tablet-insider plaatste een foto op Twitter waarin de achterkant van een beschermhoes voor de nieuwe iPad Mini te zien is. Hierbij vallen een paar dingen op.

iPad Mini 5 flitser

Ten eerste lijkt het erop dat de compacte iPad Mini een flitser krijgt. Dit is handig, omdat je ook in het donker foto’s kunt maken. Zijn voorganger, de iPad Mini 4, heeft geen flitser, maar de onlangs uitgekomen iPad Pro (2018) wel. Het is dus goed mogelijk dat Apple ook de kleinste tablet hiermee gaat uitrusten.

Daarnaast heeft de iPad Mini 5 een koptelefooningang linksboven. In de hoes is te zien dat er een inkeping op deze locatie zit. Hierdoor kun je waarschijnlijk ook naar muziek luisteren met je oordopjes. Het gat voor de achterste speaker is in het midden van de tablet geplaatst.

Tot slot krijgt de iPad Mini 5 misschien een smart connector aan de zijkant. Deze drie puntjes werken als haakje voor toetsenborden en andere accessoires. Deze inkeping zou ook voor de Apple Pencil 2 bedoeld kunnen zijn. Al met al komt het ontwerp van de iPad Mini 5 aardig overeen met zijn voorganger.

Of is het een oude foto?

Het gaat hier om een gerucht, dus neem de informatie met een korreltje zout. Niet lang na het verschijnen van de foto zei Twitter-gebruiker OnLeaks namelijk dat de foto niet recent is. Sterker nog, volgens hem is de beschermhoes bedoeld voor een prototype van de iPad Mini 4, die in 2015 uitkwam. Dit zou verklaren waarom het ontwerp nauwelijks is aangepast.

Nadat Apple jarenlang geen nieuwe versie van de iPad Mini uitbracht, wordt er sinds afgelopen week voor volop gespeculeerd over een nieuwe versie. De vijfde generatie iPad Mini zou in de eerste helft van 2019 uitkomen. Apple is vermoedelijk ook bezig met een 10 inch-iPad.

Ook interessant: ‘Apple komt volgend jaar met iPad mini 5 en 10 inch-iPad’

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini 5
Apple iPad Mini 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen