De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: nieuwe iPad mini krijgt Split View-multitasking

Gijs Ettes
12 augustus 2015, 8:01
1 min leestijd
Gerucht: nieuwe iPad mini krijgt Split View-multitasking

Een van de fijne verbeteringen die iOS 9 brengt, is de optie om twee apps naast elkaar te draaien op één scherm. De functie zou alleen beschikbaar worden op de iPad Air 2, maar wellicht ook op de nieuwe iPad mini.

Lees verder na de advertentie.

Split View-functie op de iPad mini 4

De gedachte is dat de iPad mini 4 – in tegenstelling tot oudere modellen – vlot genoeg is om Split View-multitasking te ondersteunen. Ontwikkelaar Hamza Sood, die wel vaker interessante vondsten doet in de code van Apple’s besturingssystemen, trof samen met 9to5Mac documentatie aan in de nieuwe Safari-browser van OS X El Capitan. Ze vonden ondersteuning voor een Split View-modus van Safari op de iPad Mini én aanwijzingen in de ontwikkelaarstool die wijzen op het bestaan van de functie voor dit apparaat.

ipad mini 4 split view

In de afbeelding hierboven zijn de iPad Mini 3 en iPad Air 2 te zien als apparaten die Split View ondersteunen. Verwacht wordt echter dat de functie alleen op de nieuwe iPad Mini beschikbaar wordt. Oudere modellen van de 7,9 inch-tablet zijn gewoonweg niet krachtig genoeg voor Split View.

Dit weten we over de nieuwe iPad mini

Over de nieuwe iPad mini is de afgelopen weken al het nodige uitgelekt. Zo wordt het apparaat mogelijk net zo dus als de iPad Air 2 (6,1 millimeter) en voorzien van dezelfde krachtige specs. Analisten meldden eerder dat Apple de compacte tablet gaat uitrusten met een A8X-chip en een 8 megapixel-camera. Dat is voor dit model al behoorlijk krachtig, al verwachten we nog steeds flinke verschillen met de grote iPads die Apple mogelijk later dit jaar introduceert. De onthulling van de iPad mini 4 vindt naar verluidt aankomende herfst plaats.

Het laatste nieuws over de iPad mini

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini 3
Apple iPad Mini 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen