Apple presenteert dunnere en krachtigere iPad mini 4

Apple heeft de iPad mini 4 gepresenteerd, een vernieuwde versie van de kleine tablet die krachtiger en dunner is. Het apparaat heeft veel overeenkomsten met de iPad Air 2 en draait standaard op iOS 9. De verwachting is dat de iPad mini 4 in november uitkomt. 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de iPad mini 4

De iPad mini 4 heeft een vergelijkbaar design, met een 7,9 inch-scherm, als zijn voorganger, maar is wel een stukje dunner geworden. Het is de kleinere versie van de iPad Air 2, die slechts 6,1 millimeter dun is. Verder is de tablet voorzien van de multitaskingfuncties van iOS 9 zodat je, net als op de iPad Air 2 en de nieuwe iPad Pro, twee apps naast elkaar kunt draaien.

De chip in de iPad mini 4 is de A8 met een triplecore-processor (1,5GHz). Hierdoor kun je probleemloos de laatste apps en grafisch intensieve games draaien. De chip is 40 procent sneller dan zijn voorganger. Door de implementatie van TouchID en Apple Pay kun je online betalen of apps aanschaffen in de App Store met behulp van je vingerafdruk.

De iPad mini 4 is beschikbaar voor 399 dollar. De releasedatum vindt mogelijk op 25 september plaats.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.