De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Mogelijke iPad mini 4 behuizing duikt op in foto’s en video

Rutger Otto
8 april 2015, 10:34
2 min leestijd
Mogelijke iPad mini 4 behuizing duikt op in foto’s en video

De iPad mini 4 moet eindelijk wat grote veranderingen aan de kleine tablet van Apple toevoegen. Hij zou bijvoorbeeld meer op de iPad Air gaan lijken.

Lees verder na de advertentie.

iPad mini 4 behuizing

Toen Apple de iPad mini 3 op de markt bracht, waren veel mensen teleurgesteld. Eigenlijk werd alleen een Touch ID-vingerafdrukscanner aan het apparaat toegevoegd, voor de rest was de tablet hetzelfde als de iPad mini 2. En dat voor honderd euro meer.

Met de nieuwe iPad mini voert Apple wel degelijk veranderingen door, tenminste, als het aan deze afbeeldingen en de video ligt. De Franse site NowhereElse publiceerde de beelden en schreef dat het om de iPad mini 4 behuizing gaat. Het blijft een gerucht, dus of het klopt is maar de vraag.

Veranderingen in de tablet

De afbeelden tonen echter wel logische veranderingen voor de iPad mini. Zou zou hij qua design geïnspireerd zijn op de nieuwste iPad Air 2. De tablet zou nu ook eindelijk twee rijen met speakergaten krijgen, in plaats van maar één. Ook lijkt het erop dat de iPad mini 4 dunner wordt dan zijn voorganger, wat eveneens een logische stap van Apple is.

Daarnaast is de vergrendelknop om het scherm te draaien of het geluid te muten verdwenen. Die knop was al overbodig, omdat dit nu gemakkelijk te regelen is vanuit het Bedieningspaneel op iOS. Naast uiterlijke vernieuwing, moet de iPad mini 4 ook qua hardware een flinke upgrade krijgen. Wellicht wordt de tablet van een snelle A9-processor en een betere camera voorzien.

Voorlopig gerucht

Er is nog weinig bekend over de nieuw iPads. Doorgaans kondigt Apple ze pas in oktober uit, hoewel het onbekend is of het bedrijf daar dit jaar ook weer voor kiest. Het zou in elk geval vrij logisch zijn als Apple kiest voor de behuizing die we in deze plaatjes en video zien. Daarmee zou het bedrijf uit Cupertino weer een eenheid maken van de tabletlijn.

Lees meer over de iPad mini 3

Bron: NowhereElse
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini 3
Apple iPad Mini 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu