Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Dunnere iPad mini 4 heeft aanzienlijk kleinere accu

18 september 2015, 10:03
2 min leestijd
Dunnere iPad mini 4 heeft aanzienlijk kleinere accu

Een teardown uitgevoerd door iFixit laat zien dat de iPad mini 4 een twintig procent kleinere accu heeft dan de iPad mini 3. De accu lijkt verkleind te zijn om de dunnere behuizing van de tablet mogelijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

Kleinere iPad mini 4 accu, zelfde accuduur

iFixit toonde met de teardown aan dat Apple opnieuw de accu van een tablet verkleind heeft. Eerder was dit, met negatieve gevolgen, al het geval bij de iPad Air 2. De capaciteit van de iPad mini 4 accu is teruggebracht van 6471 mAh naar 5124 mAh. De dikte van de tablet is hierdoor teruggebracht van 7,5 millimeter naar 6,1 millimeter dik. Daarnaast vondt iFixit dat het hier om een accu met enkele batterijcel gaat in plaats van de dubbele cel die voorheen gewoon was.

ipad mini 4 accu

Apple belooft echter dat de iPad mini 4 net als zijn voorganger een accuduur van gemiddeld 10 uur heeft. Het bedrijf geeft geen verdere redenen voor het verkleinen van de accu. Eerder werd ook al bekend dat de accucapaciteit van de iPhone 6S en 6S Plus is afgenomen.

Meer over de iPad mini 4

De iPad mini 4 heeft weliswaar een kleinere accu dan de iPad mini 3, maar beschikt wel over krachtigere hardware. Zo heeft de tablet een A8-chip met een 1,5GHz triplecore-processor, een 8 megapixel-camera aan de achterkant en een 1,2 megapixel-camera aan de achterkant. Ook beschikt de iPad mini 4 over een vingerafdrukscanner waarmee de tablet ontgrendeld kan worden.

Het werkgeheugen bedraagt 2GB, waarmee de iPad mini 4 geschikt is gemaakt voor de nieuwe multitaskingfunctie van Apple. Deze functie maakt het mogelijk twee apps naast elkaar geopend te hebben in het scherm. Die kunnen gelijktijdig worden gebruikt.

ipad mini 4

De iPad mini 4 is al te koop in de Apple Store als eerste van de aangekondigde Apple-producten op het event van vorige week. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn vanaf 2 oktober te koop in Nederland en alvast te bestellen vanaf 25 september.

Lees het laatste nieuws over de iPad mini 4

Via: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini 4
Apple iPad Mini 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu