De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPad mini 2021: 6 verwachtingen voor de kleinste iPad van dit jaar

Koen van Ekeren
10 september 2021, 15:34
3 min leestijd
iPad mini 2021: 6 verwachtingen voor de kleinste iPad van dit jaar

De nieuwe iPad mini komt eraan, maar wat zijn de vernieuwingen? In dit artikel zetten we onze verwachtingen voor de iPad mini 2021 op een rij.

Lees verder na de advertentie.

1. iPad mini 2021 zonder thuisknop?

Volgens de zeer betrouwbare Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg is Apple van plan om een iPad mini met smallere randen te lanceren. Hierbij test het bedrijf uit Cupertino met een ontwerp waarbij de thuisknop ontbreekt. De vingerafdrukscanner zou net als bij de iPar Air geïntegreerd zijn in de aan/uit-knop.

Verder lijkt de iPad mini 2021 veel op de huidige iPad Air. Hij heeft bijvoorbeeld een hoekiger design, zoals de iPhone 12 dat ook heeft. De gerenommeerde Apple-leaker Jon Prosser kwam met vergelijkbare voorspellingen. Hij rekent ook op een iPad mini zonder thuisknop. Hoe dat eruitziet, zie je in het onderstaande concept.

Toch staat het nog niet helemaal vast dat Touch ID verdwijnt. Apple-insider Gurman voegde aan zijn voorspelling toe dat Apple nog een andere iPad mini in ontwikkeling heeft, waarbij de thuisknop wél aanwezig is. Welke van de twee modellen Apple uitbrengt (of allebei), is nog niet duidelijk.

2. iPad mini 2021 wordt minder mini

Waar alle insiders het over eens zijn, is dat Apple het scherm van de iPad mini vergroot. Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht een schermformaat van 8,5 tot 9 inch. Dat is fors groter, want het display van de huidige iPad mini meet 7,9 inch.

Display-analist Ross Young verwacht ook dat het scherm groeit, maar iets minder fors: 8,3 inch. Ondanks dat de schermgrootte toeneemt, blijft de iPad mini waarschijnlijk even compact. De extra schermruimte ontstaat vooral door de randen om het scherm smaller te maken.

3. iPad mini 2021 specificaties: krachtige chip

Onder de motorkap bevinden zich interessante veranderingen. Volgens bronnen van nieuwssite 9to5Mac wordt de kleinste iPad straks aangedreven door de A15 Bionic-chip. Deze processor bevindt zich straks ook in de nieuwste iPhone 13-modellen. Nu is de iPad mini met de A12 nog een stuk minder krachtig.

Wat de iPad mini ook lijkt te krijgen, is een usb-c-aansluiting. Met deze aansluiting is het mogelijk om meer randapparatuur aan te sluiten, waaronder monitoren en externe harde schijven. Ook maakt de Smart Connector zijn intrede. Die kan zowel data als stroom doorgeven, waarmee de connector ideaal is om een toetsenbord op aan te sluiten.

4. Camera’s

Op cameragebied tasten we nog totaal in het duister. Er zijn nog geen geruchten naar buitengekomen die iets vertellen over de camera’s van de iPad mini 2021. Wel staat vast dat de sensoren aan een flinke opfrisser toe zijn. De iPad mini uit 2019 heeft bijvoorbeeld een 8 megapixel-sensor achterop zitten en een matige 1,2 megapixel-selfiecamera aan de voorkant.

5. Nieuw schermtype

Het is niet ondenkbaar dat Apple de iPad mini ook uitrust met een mini-led-scherm. Het wisselend betrouwbare DigiTimes heeft namelijk informatie dat Apple de kleinste iPad uitrust met dit schermtype. Display-analist Ross Young – een andere betrouwbare bron – ontkracht dit echter. Hij zegt dat de iPad mini opnieuw een lcd-scherm krijgt.

6. Release iPad mini 2021

De iPad mini komt in de tweede helft van dit jaar uit, zo denkt onder meer Ming-Chi Kuo. Kuo is een bekendheid in de Apple-wereld en deelt regelmatig juiste informatie over onaangekondigde producten. De analist denkt dat de compacte tablet tijdens een virtueel evenement, of via een persbericht uit de doeken wordt gedaan.

In welke maand de iPad mini wordt gelanceerd, is niet duidelijk. Mogelijk is dat al op dinsdag 14 september. Op deze dag vindt een Apple-event plaats waarin onder meer de iPhone 13 wordt aangekondigd. Mark Gurman heeft echter aangegeven dat er nog een Apple-event speciaal voor Macs en iPads op komst is.

Check ook onze andere verwachtingen

Op de redactie van iPhoned kijken we reikhalzend uit naar de komende weken. Het ziet ernaar uit dat Apple veel nieuwe producten gaat lanceren, waaronder de iPhone 13, Apple Watch Series 7 en AirPods 3. Lees onderstaande artikelen voor een overzicht van de laatste geruchten:

Bronnen afbeeldingen: Parker Ortolani, Parker Ortolani
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad mini 2021
Apple iPad mini 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu