De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Gerucht: iPad mini van 2021 wordt iets minder mini, krijgt groter scherm

Michel van 't Klaphek
27 juli 2021, 8:44
1 min leestijd
Gerucht: iPad mini van 2021 wordt iets minder mini, krijgt groter scherm

Eind dit jaar komt er een nieuwe versie van de iPad mini uit. Staar je alleen niet blind op de naam, want de iPad mini van 2021 wordt minder mini dan voorgangers.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad mini 2021 krijgt groter scherm’

Dat claimt Ross Young, die werkzaam is bij marktonderzoeker Display Supply Chain Consultants. Young voorspelt regelmatig juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten.

Volgens de consultant krijgt de iPad mini van 2021 een 8,3 inch-display. Dat is een kleine sprong ten opzichte van de iPad mini uit 2019, die een 7,9 inch-scherm heeft.

iPad mini 2021 datum

Aan de behuizing zou niets veranderen: die blijft net zo groot. Dat is mogelijk omdat Apple volgens Young de fysieke thuisknop schrapt. Daardoor loopt het scherm helemaal door tot aan de onderkant van de tablet en kan de iPad mini een groter scherm krijgen, zonder dat de behuizing meegroeit.

Geruchten over de nieuwe iPad mini

Young is niet de eerste die zegt dat de iPad mini 2021 een groter scherm krijgt dan zijn voorgangers. Hij krijgt hierin bijval van ‘collega’s’ zoals Ming-Chi Kuo en Bloomberg News, die beiden een betrouwbare staat van dienst hebben.

Bloomberg is zelfs zo zeker van zijn zaak, dat het de nieuwe iPad mini omschrijft als “het grootste redesign in de geschiedenis van het apparaat”. Hij zou onder meer een fris ontwerp, A15-processor (net als de iPhone 13) en een usb-c-oplaadpoort krijgen.

Lees verder: iPad mini 2021: 5 verwachtingen voor de kleinste iPad van dit jaar

Het laatste nieuws over de nieuwe iPad mini:

Bron afbeelding: Front Page Tech
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad mini 2021
Apple iPad mini 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen