iPad mini 2019-verwachtingen: 5 verbeteringen voor de kleinste iPad

Florence Peeters
30 januari 2019, 16:39
3 min leestijd
iPad mini 2019-verwachtingen: 5 verbeteringen voor de kleinste iPad

De iPad mini krijgt dit jaar zeer waarschijnlijk een langverwachte opvolger. Dit zijn onze verwachtingen voor de nieuwe kleine tablet die in 2019 verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn onze 5 iPad mini 2019 verwachtingen

De iPad mini is al jaren Apples kleinste tablet, en het meest handzame ontwerp voor iemand die een iPad wil. Na de release van de iPad mini 4 in 2015 is het heel lang stil gebleven rondom deze kleine krachtpatser, maar het wachten is bijna voorbij. Naar verwachting onthult Apple in de eerste helft van dit jaar de vijfde generatie iPad mini, met enkele fijne verbeteringen.

1. Apple Pencil-ondersteuning

Meerdere geruchten stellen dat de iPad mini 5 ondersteuning krijgt voor de Apple Pencil. Ook de nieuwste iOS 12.2-bèta onthult details waaruit dit zou blijken. Hierdoor zou Apple ook de kleinste iPad geschikt maken voor creatievelingen die veel tekenen of bewerken.

Bovendien is dit voor de iPad mini 2019 een grote stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger, omdat de tablet zo een stuk veelzijdiger wordt. Het is onduidelijk of de iPad mini met de eerste of tweede generatie Apple Pencil gaat werken. De Pencil 2 werkt momenteel alleen op de iPad Pro 2018.

iPad mini 2019

2. Nieuwe goudtint als kleur

De huidige iPad mini 4 is in het spacegrijs, zilver en goud verkrijgbaar. Apple heeft echter het afgelopen jaar zijn goudtint een upgrade gegeven, waardoor dit mogelijk de nieuwe derde kleur voor de tablet wordt.

Het nieuwe goud heeft meer een echte goudtint, waar het goud van onder meer de iPad mini 4 meer een roségouden kleur geeft. De nieuwe kleur is al langer terug te zien op onder meer de iPhone XS.

3. Vergelijkbaar design met Touch ID

Wat we ook bijna zeker weten, is dat we geen vernieuwd design hoeven te verwachten van de iPad mini 2019. De tablet moet waarschijnlijk fungeren als het goedkoopste nieuwe instapmodel voor de iPad, en dan is het randloze scherm met een Face ID-camera zoals op de iPad Pro 2018 te kostbaar.

Dankzij het vergelijkbare design met voorgangers blijft de tablet betaalbaar. Doordat de homeknop ook nog niet verdwenen is op de iPad mini 2019, verwachten we opnieuw Touch ID als ontgrendelingsmethode. Apple heeft onlangs al zes onaangekondigde iPads geregistreerd bij een Euraziatische consumentencommissie, en ook informatie daarvan verklapt dat de iPad niet uitgerust zou zijn met gezichtsherkenning.

4. Smart Connector voor accessoires

Doordat geruchten er sterk op wijzen dat de iPad mini 2019 Apple Pencil-ondersteuning krijgt, is het ook aannemelijk dat er een Smart Connector aanwezig is. Hierdoor zou je heel gemakkelijk accessoires kunnen aansluiten, zoals een Smart Keyboard. Deze connector zit achterop de tablet.

5. Krachtigere chip

De huidige mini 4 draait nog steeds op de A8-chip, terwijl Apple inmiddels bij de A12-chip is aanbeland. Omdat de mini al sinds 2015 geen upgrade meer heeft gehad, is het te verwachten dat er ook aan de binnenkant de nodige verbeteringen worden doorgevoerd.

Prijstechnisch zal Apple misschien niet voor de A12-chip gaan, maar wellicht eerder voor de A11 die ook in de iPhone X zit. Deze is nog steeds krachtig genoeg om een enorme boost in prestaties te geven. Zeker voor iemand die van de huidige mini overstapt op het nieuwe model.

Wanneer is de iPad mini 2019 release?

Apple onthult de nieuwe iPad mini 2019 waarschijnlijk tijdens een speciaal evenement ergens in maart. Hier worden vermoedelijk ook de iPad 2019 en nieuwe AirPods gepresenteerd. Ook zou het Apple hier mogelijk het startschot geven voor zijn eigen tv-dienst.

Daarna is de iPad mini waarschijnlijk vanaf begin of half april verkrijgbaar. De redactie van iPhoned zit uiteraard bovenop het nieuws voor, tijdens en na de release. Download nu alvast onze iOS-app en je blijft overal en altijd op de hoogte van al het Apple-nieuws.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPad Mini 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPad Mini 5
iPad Mini 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's