Teardown: zo ziet de nieuwe iPad mini er van binnen uit

Wouter Nijsen
2 april 2019, 16:03
2 min leestijd
Teardown: zo ziet de nieuwe iPad mini er van binnen uit

De iPad mini (2019) ziet er aan de buitenkant weliswaar precies hetzelfde uit als zijn voorganger, aan de binnenkant is wel degelijk het één en ander veranderd. Dit laat een teardown van website iFixit zien.

iPad mini (2019) teardown

Wanneer Apple een nieuw apparaat uitbrengt, duurt het vaak niet lang voordat het team van iFixit het helemaal uit elkaar haalt om naar alle afzonderlijke onderdelen te kijken. Nu is de iPad mini (2019) aan een teardown onderworpen en dat levert een aantal interessante inzichten op.

Zo zien we dat de nieuwe iPad mini beschikt over een betere 7 megapixel-frontcamera, die ook in de 10,5 inch-iPad Pro zit. Dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van de 1,2 megapixel-selfiecamera van de iPad mini 4. Daarnaast laat iFixit zien dat er een ander type accu in de nieuwe mini zit, maar de accucapaciteit wel hetzelfde is gebleven.

ipad mini 2019 teardown

Verder is de iPad mini (2019) uitgerust met de A12 Bionic-chip – die werd geïntroduceerd met de iPhone XR, XS en XS Max – en 3GB aan werkgeheugen. Ook dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van de iPad mini 4 uit 2015, die nog draaide op een A8-chip met 2GB RAM.

Moeilijk te repareren

Zoals wel vaker bij Apple-apparaten geeft iFixit de iPad mini (2019) een laag cijfer op het gebied van ‘Repairability’: een 2 uit 10. De website schrijft dat repareren zeker niet onmogelijk is, maar het proces erg ingewikkeld wordt gemaakt door de lijm die alles bij elkaar houdt. Ook de accu zou te repareren zijn, maar ook dit is onnodig lastig.

De iPad mini (2019) heeft een adviesprijs van 459 euro en is bij verschillende Nederlandse webwinkels verkrijgbaar. De eerste reviews van de nieuwe mini zijn positief, al heeft de tablet wel hetzelfde ouderwetse design met randen rondom het scherm. Binnenkort publiceren we op iPhoned een uitgebreide review van het apparaat. Houd ons in de gaten via de nieuwsbrief of download de iPhoned-app!

Bron: iFixit
Categorie: Devices
Spotlight: Apple
Device: iPad Mini 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPad Mini 5
iPad Mini 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's