iPad mini 2019 review round-up: dit vinden internationale media

Lars Paijmans
21 maart 2019, 15:04
2 min leestijd
iPad mini 2019 review round-up: dit vinden internationale media

De eerste reviews van de iPad mini 2019 zijn hier. Wat vinden internationale media van Apples nieuwe kleinste tablet?

Lees verder na de advertentie.

iPad mini 2019 review round-up

Apple presenteerde afgelopen maandag plotseling de iPad mini 2019. In plaats van te wachten op het event van maandag werden de iPad Air 2019 en nieuwe mini tegelijk gelanceerd met een persbericht.

Inmiddels hebben internationale media de tablet al kunnen testen, wat onderstaande review round-up oplevert. Dit zijn wat ons betreft de meest opvallende dingen.

iPad mini 2019 review round-up

The Verge
The Verge zegt dat er eigenlijk geen alternatief is voor de iPad mini. Ben je op zoek naar een kleine tablet, dan is dit eigenlijk de enige keus die je hebt. Zelfs als je daardoor weer naar hetzelfde design kijkt dat Apple al zeven jaar gebruikt.

De prestaties zijn goed, er is een koptelefoonaansluiting aanwezig en de Apple Pencil wordt ondersteund. Het nadeel is wel dat het enkel de eerste Apple Pencil is die ondersteund wordt, en de iPad mini in tegenstelling tot de meest recente iPad Pro geen usb-c maar een Lightning-poort heeft.

Wired
“Als je de vorige fijn vond en nog steeds gebruikt, dan ga je deze ook fantastisch vinden”, zo schrijft Wired. Wel staat de tablet bol van tegenstrijdigheden. Enerzijds is hij nieuw, maar ook weer oud door het deisgn.

Hij werkt met de Pencil, maar alleen de oude. De schermranden zijn dik, maar dat zal mensen niet uitmaken. De enige vraag die je moet beantwoorden is volgens Wired of je fan ben van de vorige mini. Want in dat geval is dit een uitstekende upgrade.

TechCrunch
Volgens TechCrunch is de iPad mini een enorm krachtige kleine tablet, omdat de nieuwe mini net zo goed presteert als de iPad Air 2019. Met Apple Pencil-ondersteuning als leuke extra is dit een fantastische verbetering voor Apples kleinste tablet. Dat zal voor veel mensen reden genoeg zijn. Zo is de mini nog steeds erg populair in industriële, commerciële en medische banen.

iPad mini 2019

Mashable
Mashable vindt de iPad mini 2019 in geen enkel opzicht een revolutionair apparaat, maar dat is ook niet wat Apple ermee van plan was. Wel is de tablet erg betrouwbaar door de goede specificaties en jarenlange ondersteuning van iOS-updates waar de mini op kan rekenen. Het prijskaartje zal niet iedereen aanspreken, maar voor die doelgroep is er nog steeds de iets grotere en goedkopere iPad 2018.

Engadget
Engadget denkt dat de nieuwste iPad mini niet de beste keus voor de meeste mensen is. Na zo’n lange afwezigheid mochten we verwachten dat Apple het design zou bijwerken, al zijn alle dingen die zijn aangepast aan de binnenkant de moeite waard.

Meer weten over de iPad mini 2019? Check onze uitgebreide overzichtspagina.

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPad Mini 5

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPad Mini 5
iPad Mini 5
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's