‘iPad mini 5 krijgt hetzelfde design als iPad mini 4, richt zich op lage prijs’
Lars Paymans

Apple zou met de iPad mini 2019 (of iPad mini 5) een duidelijk doel voor ogen hebben: de prijs zo laag mogelijk houden om zoveel mogelijk mensen aan te kunnen spreken.

iPad mini 2019 design blijft ongewijzigd

Macotakara schrijft dat Apple geen spectaculaire plannen heeft als het om de iPad mini 5 gaat. Dat heeft een logische reden: de iPad Pro richt zich op de high-end-gebruiker die alles uit de tablet wil halen, de iPad 2019 wordt de beste keus voor de meeste mensen en de nieuwe iPad mini is bedoeld voor de doelgroep die zo min mogelijk wil uitgeven aan een tablet. Wat die prijs dan moet worden, is helaas niet duidelijk.

iPad mini 2019 design

Om dat voor elkaar te krijgen, zullen er maar weinig nieuwe onderdelen in de nieuwe mini te vinden zijn. Volgens de bron heeft de iPad mini 2019 gewoon een Lightning-poort en traditionele koptelefoonaansluiting. Daarnaast blijven de schermranden en het formaat van de tablet hetzelfde. Wel zal de microfoon naar het midden verschuiven, net zoals de iPad 2018 dat deed.

Aan de binnenkant is gelukkig meer veranderd. Zo is de iPad uitgerust met een A10-chip, al is het niet duidelijk of het hier om de reguliere versie gaat of de speciale A10X-variant die eind 2017 door de iPad Pro werd gebruikt. Dat geeft de iPad in ieder geval genoeg rekenkracht om een flinke upgrade te zijn ten opzichte van de iPad mini 4 die in 2015 verscheen.

Niet lang meer wachten

Naar verwachting hoeven we niet zo lang meer te wachten om te zien of dit gerucht klopt. Apple zal volgens meerdere geruchten een eerste Apple-event organiseren in het voorjaar. Daar krijgen we niet alleen de iPad mini te zien, maar ook de iPad 2019, nieuwe AirPods en mogelijk AirPower-oplader.

Meer weten over de iPad mini 2019? In het onderstaande artikel hebben we al onze verwachtingen over de nieuwe kleine Apple-tablet voor je op een rijtje gezet.

Lees verder: iPad mini 2019-verwachtingen: 5 verbeteringen voor de kleinste tablet

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.