‘Apple brengt dit jaar nieuwe iPad Mini, iPad Pro met Face ID en meer uit’

Michel van 't Klaphek
23 oktober 2018, 19:37
2 min leestijd
‘Apple brengt dit jaar nieuwe iPad Mini, iPad Pro met Face ID en meer uit’

Apple sluit 2018 af met een knal. Het bedrijf kondigt tijdens het laatste event van dit jaar onder meer een nieuwe iPad Mini, meerdere Macs en een nieuwe iPad Pro aan. Ook verschaft men duidelijkheid over de release van AirPower.

Lees verder na de advertentie.

‘iPad Mini 2018 en iPad Pro met Face ID verschijnen eind dit jaar’

Het laatste Apple-event van dit jaar vindt plaats op 30 oktober. Volgens de gerenommeerde analist Ming-Chi Kuo gaat het bedrijf hierbij een legio nieuwe producten aankondigen, waaronder een nieuwe iPad Mini, verbeterde iPad Pro en nieuwe Macs.

ipad mini 3 review

Vooral de onthulling van de iPad Mini is bijzonder, omdat de laatste generatie, de iPad Mini 4, alweer uit 2015 komt. Volgens Kuo heeft de nieuwe compacte tablet een verbeterde processor en een lcd-scherm om zo de kosten te drukken. De analist weet nog niet zeker wanneer de iPad Mini verschijnt, maar gokt op een release eind dit jaar en anders het begin van 2019.

Verder zegt de analist dat Apple een nieuwe iPad Pro met voorkantvullend scherm aankondigt. Hierdoor wordt de fysieke homeknop achterwege gelaten en ontgrendel je de tablet met Face ID. Kuo denkt dat Apple afstand doet van haar Lightning-poort en overstapt op usb-c.

‘Goedkopere Macs op komst’

Daarnaast krijgen we volgens de insider meerdere nieuwe Macs te zien die zich focussen op prijs-kwaliteitsverhouding. Op de planning staan onder meer een nieuwe iMac en MacBook die flink goedkoper worden dan hun voorgangers. De geruchten over een goedkopere MacBook Air gaan al langer rond, dus we vermoeden dat Kuo deze laptop bedoelt. Ook voorspelt de Apple-kenner dat we een nieuwe Mac mini te zien krijgen.

Tot slot geeft Apple tijdens de presentatie duidelijkheid over de release van de AirPower en verbeterde AirPods, zo denkt de analist. De oplaadmat werd in september 2017 aangekondigd, maar meermaals uitgesteld. Lange tijd dachten we dat hij helemaal niet meer zou uitkomen, maar in de handleiding van de iPhone XS en iPhone XR wordt specifiek gerefereerd naar de AirPower.

Ook interessant: MacBook Air 2018: onze 7 verwachtingen voor de nieuwe Air

Uiteraard doet iPhoned live verslag van het Apple-event op 30 oktober dat om 16:00 uur Nederlandse tijd begint. Download onze app of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Via: InVerse
Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu